Semasa

Yusuf Azml Tampil Bagi Satu Nasihat Kepada lnfluencer Yang Bladab Dengan Wrga Emas

Tular satu video yang menunjukkan seorang influencer yang berkelakuan bladap dengan seorang warga emas. Kejadian tersebut menjadi tular di media sosial dan mendapat kritlkan dari netizen.

Lelaki tersebut dikatakan turun ke tempat gelandangan di Pusat Transit GeIandangan di Kuala Lumpur untuk memberikan motivasi kepada lebih kurang 20 orang gelandangan dengan tajuk ‘Ubah Hidup’.

YusufAzmi. Menerusi laman facebooknya memberi kata dua kepada inflvencer tersebut “Di antara awak pergi mintak maaf dengan Pakcik tersebut atau saya akan bersemuka dengan AWAK!”

Yusuf Azmi jugak mempersoalkan siapa lelaki tersebut untuk mempersoalkan penyesalan hidup pakcik tersebut. Beliau jugak menasihatkan agar lelaki itu jangan b0ngkak.

“Selamba tinggi suara pada warga emas, konon nak bagi motivasi? Eh awak turun ke pusat gelandangan, kemudian nak perlekeh lekehkan mereka” kata beliau lagi.

Beliau juga berkata, ingat AIIah boleh tarik rezeki yang diberikan bila bila lasa saja. Tempat tersebut beliau pernah turun sebelum ini untuk memberikan bantuan.

“Orang macam awak inilah yang menjatuhkan imej lslam! Sebelum nak bagi motivasi pergi baca buku ad4b” tambah beliau lagi.

Berikut tulisan penuh saudara Yusoff Azmi di laman facebook beliau

“Turun Tempat GeIandangan, Bajet Bagus Bagi Motivasi??

Awak Siapa?? Ini terjadi bila rasa diri tu hebat sangat! Hilang hormat.

Selamba tinggi suara pada warga emas, konon nak bagi MOTIVASI? Eh awak turun ke Pusat GeIandangan, kemudian nak perIekeh-lekehkan mereka? Siapa awak nak mempersoalkan penyesaIan hidup Pakcik ini?

Awak tak tahu, susah senang kehidupan dia sepanjang 64 tahun.

Hari ini AIIah hantar Semboyan untuk nasihatkan awak.. Carl Samsudin, tolonglah jangan B0NGKAK!

Ingat ye, AIIah boleh tarik nikmat rezeki yang diberikan bila-bila masa saja..

Tempat tersebut kami pernah turun untuk beri bantuan.. Dan awak tak ada hak nak cakap macam itu pada Pakcik ini ?

Orang macam awak inilah yang menjatuhkan imej Islam! Sebelum nak bagi motivasi, pergi baca dulu buku adab..

Berjaya macam mana pun, adab kena jaga. Tegur jangan sampai MENGHlNA!

Di antara awak pergi minta maaf dengan Pakcik tersebut atau saya akan bersemuka dengan AWAK!”

Dalam perkembangan yang berkaitan, pihak polis telah memanggil Influencer tersebut untuk mengambil keterangan berkenan insiden tersebut. Pihak p0lis juga telah mengeluarkan kompaun kerana lelaki itu tidak memakai pelitup muka ketika berada di khalayak ramai.

Aron Aziz Sudah P4nas

Sikap biadap dia yang tuIar hari ini mencetuskan kemarahan pelakon Datuk Aaron Aziz.

Aaron yang dikenali menerusi watak Malek dalam filem KL Ga ngster meluahkan perasaannya menerusi media sosialnya.

“Salam brader. Lu Kalau nak tolong orang jangan nak korek corek kisah silam siapa siapa. Gua tak tahu la lu siapa tapi jaga lu punya ad4b.

“Diaorang geIandangan, penaglh ke, pengemis ke, lu kalau nak buat kerja kebajikan ini bukan caranya.

“Jangan jatuhkan maruah orang, semangat orang, pendirian orang, nasib orang. Kalau lu rasa lu dihantar Tuhan untuk ‘tolong’ orang susah sekarang, AIIah juga boleh kasi lu susah. Kasi lu ingat sikit,” tulisnya di Instagram

Terdahulu, video yang tular hari ini mengundang kecaman pelbagai pihak termasuk dalam kalangan selebriti antaranya Yana Samsudin, Sherry Ibrahim dan Uyaina Arshad.

Mereka kecewa dengan sikap lelaki terbabit dan mengecam perlakuannya yang dianggap bladap, sekali gus menjatuhkan air muka warga emas berusia 64 tahun itu.

Rakaman video yang tular itu menunjukkan lelaki itu sedang mempersoalkan warga emas berkenaan adakah dia menyesal kerana tidak berusaha dan malas sewaktu muda sehingga menjadi gelandangan.

Difahamkan, individu terbabit bersama beberapa rakan ke pusat transit gelandangan itu untuk menyampaikan bantuan sebelum mengambil kesempatan menyampaikan ceramah motivasi kepada gelandangan.

Sumber : YusufAzmi / hm / kisahnyata

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *