Semasa

Warg4 Emas Lumpuh Diselam4tkan Setelah 24jam Terkandas Diatas Bumbung Surau.

Petaling Jaya : Tind.akan sebuah badan sukarel.awan, skuad pemuda Lejas memb.antu menurunkan dua ma.ngsa banjir yang lum.puh menggunakan kerusi r0da dari bumbung surau di Taman Sri Nanding, Shah Alam semalam meru.ntun ha.ti orang ramai.

Berda.sarkan vide0 berdurasi satu minit 24 saat yang dik0ngsikan pemilik akaun me.dia s0sial, Khairulnizam1881, dia dan rakan-rakannya terde.ngar jeri.tan 0rang meminta t0l0ng untuk menu.runkan dua penduduk yang lum.puh dari atas bumbung semasa mela.kukan r0ndaan di kawasan berke.naan.

Namun begitu, Khairulnizam berkata, ma.ngsa terdiri daripada lelaki dan wanita war.ga emas itu sudah 24 jam berada di atas bumbung menunggu bant.uan daripada pas.ukan penyel.amat.

“Pakcik itu kelih.atan sudah hila.ng semangat sebelum kami mahu menu.runkan beliau,” kata Khairulnizam.

Susulan perk0ngsian itu, rata-rata orang ramai merasa terh.aru dan berterima kasih atas tinda.kan 0rang ramai termasuk sukarel.awan yang memb.antu ma.ngsa banjir.

“Alhamdulilah sela.mat semuanya. Sahabat yang memb.antu ma.ngsa banjir kamu memang terbaik dan jasa kamu semua Allah akan memb.alasnya, Amin,” kata @shamrony80.

“Ya Allah Ya Tuhanku, permu.dahkan segala urusan dan lind.ungilah ma.ngsa banjir di bumi Malaysia,” kata @nuri_smile11.

“Terima kasih semua yang telah memb.antu, hanya Allah yang dapat memb.alasnya. Sem0ga pahala sebesar-besarnya dan syurga buat kalian,” ujar @sha_300.

Sumber : k0sm0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *