Dunia

Wahai Mak Ayh, Tolong Perhati Sikit Ank Anda. Terkejvt Netzen Lihat SekumpuIan Remaja Bergadvh Dekat Pvsat Beli Belah

KUALA LUMPUR – Seramai 16 individu dit.ahan polis bagi membantu s.iasatan berhubung satu perg.aduhan yang terjadi di sebuah pusat beli belah di Jalan Bukit Bintang di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, s.iasatan awal yang dilakukan mendapati perg.aduhan tersebut berp.unca daripada ketidakpuasan hati berhubung penggunaan r.okok elek.tronik (v.ape).

“Berdasarkan s.iasatan, berlaku ketidakpuasan hati dalam kalangan kumpulan terb.abit apabila salah seorang daripada rakan mereka berada dalam keadaan k.hayal dan p.engsan selepas mengh.isap v.ape.

“Kesemua yang dit.ahan berusia dalam lingkungan 13 hingga 25 tahun dan ujian s.aringan air k.encing pula mendapati mereka n.egatif d.adah,” katanya menerusi satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohamad Zainal, kesemua t.angkapan dir.eman selama tiga hari bermula hari ini untuk ti.ndakan dan s.iasatan lanjut di bawah S.eksyen 147 K.anun Kese.ksaan A.kta 574.

“Pihak polis ingin mengingatkan orang ramai supaya tidak mengambil ti.ndakan sendiri serta sentiasa mematuhi undang-undang sedia ada dan tidak men.ularkan video yang boleh mendatangkan keg.usaran awam.

Klik untuk videonya..

“Sekiranya mempunyai sebarang maklumat berhubung kej.adian ini, orang ramai boleh menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi atau Hotline Polis Kuala Lumpur atau mana-mana balai polis berhampiran,” ujar beliau.

Terdahulu, satu video berdurasi 21 saat tular di laman media sosial memaparkan ti.ndakan sekumpulan individu mem.ukul seorang lelaki di pekarangan sebuah pusat beli belah di ibu negara.

Sumber : KosmoOnline / onlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *