Viral

Viral di Tikt0K wanita tampil hadiahkan meja kepada Seorang Penjual lelaki.

Ketika ini, semua insan sedang berjuang menc4ri pendapatan. Apa sahaja yang boleh mendatangkan duit asalkan halal dilakukan tanpa perlu memikirkan perasaan segan atau m4lu.

Namun, sebalik kegigih4n tersebut, pasti akan ada ujian tersendiri untuk menguji betapa tabahnya kita men3mpuhi dug4an.

Bantu lelaki berniaga tat4ng dulang

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @kakwawaaaaa, dia telah memuat naik video seorang lelaki yang berniaga tanpa meja di tepi jalan.

Kerusi meja hil4ng entah kemana

Apa yang menyeb4kkan adalah dia hanya mampu mem3gang sahaja makanan yang dijual kerana meja dan kerusi yang sering digunakan untuk berniaga hil4ng. Lelaki itu sendiri tidak tahu mana pergi kerusi meja miliknya sama ada dibu4ng ataupun d1curi.

Jadi, pengguna TikTok berkenaan mengambil inisiatif memberinya kerusi dan meja bagi membolehkan lelaki itu berniaga tanpa perlu m3njinjing jualannya.

Permudahkanlah urusan mereka berdua
Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang meluahk4n rasa terh4ru dengan pertolongan @kakwawaaaaa kepada lelaki berkenaan.

Ramai juga yang bertanyakan lokasi lelaki itu berniaga dan ingin membeli brownies jualannya sekali gus memberikan bantuan untuk membolehkan dia berniaga dengan lebih selesa.

Dekat dengan rumah. Jom support abang ni

Pernah beli, sedap brownies dia

Orang jujur berniaga memang banyak cabar4n

Struggle abang ni cari duit

Sumber : Tik T0k F b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *