Dunia

Urat Merah Melilit Leher & Akan MeIetop, Pelajar Tahfiz 2 Tahun Derlta Penyaklt Mistri

Di dalam dunia ini ada pelbagai jenis ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ, ada yang boleh ᴅɪᴜʙᴀᴛɪ namun ada juga yang masih tidak dapat ditemukan ᴘᴇɴᴀᴡᴀʀɴʏᴀ.

Seperti perkongsian seorang pengguna Facebook ini dengan nama akaun Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ, menceritakan ᴘᴇɴᴅᴇʀɪᴛᴀᴀɴ yang di alami oleh adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ kerana ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴍɪꜱᴛᴇʀɪ hampir dua tahun.

ᴍᴇʀᴇʙᴀᴋ di kawasan leher dan akan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘ

Berdasarkan gambar yang dikongsikan, adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ seperti mengalami ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴋᴜʟɪᴛ, dimana sebahagian ʟᴇʜᴇʀ ᴅɪᴘᴇɴᴜʜɪ ᴜʀᴀᴛ ᴍᴇʀᴀʜ ᴅᴇɴɢᴀɴ ᴋᴇꜱᴀɴ ʟᴜᴋᴀ ꜱᴇʀᴛᴀ ɴᴀɴᴀʜ.

Difahamkan, pelbagai ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ telah diusahakan ᴛᴇʀᴍᴀꜱᴜᴋ ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ moden dan juga ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ Islam. Namun, keadaan adiknya masih lagi tiada perubahan.

ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah tahfiz

Disebabkan ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ yang dialami, adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah dan juga tahfiz, kerana badan selalu ʟᴇᴍᴀʜ membuatkan dia hanya mahu baring sahaja.

Menurut gadis tersebut, ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ adik mula bertambah ᴛᴇʀᴜᴋ ᴅᴀɴ ꜱᴇʀɪɴɢ ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ terutamanya pada waktu ᴀꜱᴀʀ, Maghrib dan Isyak.

Bila ꜱᴏʟᴀᴛ & mengaji rasa ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ

Malah, adiknya yang tidak pernah ᴛɪɴɢɢᴀʟ solat dan mengaji juga mengatakan berasa tidak tenang dan ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ, setiap kali mahu melaksanakan ibadah tersebut.

Justeru itu, Puteri meminta agar orang ramai tampil membantu kerana tidak ꜱᴀɴɢɢᴜᴘ lagi mahu melihat adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴍᴇɴᴀɴɢɢᴜɴɢ ᴅᴇʀɪᴛᴀ.

Semoga cepat ꜱᴇᴍʙᴜʜ

Hantaran tersebut mendapat hampir 7.1 ribu perkongsian telah menerima pelbagai maklum ʙᴀʟᴀꜱ ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ. Ramai yang mendoakan dan ada juga yang memberi pelbagai pandangan serta cadangan untuk ᴍᴇʀᴀᴡᴀᴛ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ adik gadis berkenaan.

Selalu bacakan ayat Al-Quran

Minum air zam zam setiap hari

Sumber : Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ / papankekunci

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *