Semasa

‘Tunggu Mama Di Syurg4’ – Kanak2 Lel4ki 1tahun Dit3mukan Lem4s Dalam K0lam Ren4ng.

IP0H : Se0rang kanak-kanak lelaki meni.nggaI du.nia awal pagi ini, selepas diperc.ayai lem.as dalam sebuah k0lam renang berha.mpiran rumahnya di Kampung Balun, Slim River di Tanjung Malim semalam.

Rayyan Mikhail Azmi dis.ahkan meni.nggaI du.nia pada jam 2.30 pagi hari ini ketika mener.ima r4watan di H0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di Ip0h.

Ketua P0lis Daerah Muallim Supt Sulizmie Affendy Sulaiman berkata bapa m4ngsa menyed.ari anak lelakinya yang berumur setahun sembilan bulan tia.da di dalam rumah dan mene.mukan anaknya Iem.as di dalam k0lam buatan sendiri berha.mpiran rumahnya pada kira-kira 9 pagi semalam.

“Bapanya telah memb.awa m4ngsa ke H0spital Slim River dan semasa itu m4ngsa didap.ati masih hid.up dan diberi raw.atan awal.

“Semasa dir4wat di H0spital Slim River, m4ngsa didap.ati masih hid.up dan diberi r4watan awal. Kanak-kanak itu kemudian diruj.uk ke HRPB untuk r4watan la.njut kerana kead.aannya yang tidak sta.biI.

“M4ngsa bagaim.anapun dis.ahkan menin.ggaI du.nia pada jam 2.30 pagi ini ketika r4watan,” katanya di sini hari ini.

Sulizmie Affendy berkata pr0ses bed4h si4sat m4ngsa akan dijal.ankan hari ini untuk menget.ahui sebab sebenar kem4tian kanak-kanak ters.ebut.

Katanya p0lis mengklasifik.asikan ke.s ini sebagai m4ti meng.ejut (SDR) dan sias.atan secara menyel.uruh sedang dijal.ankan.

Sumber : BERN4MA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *