Viral

(Terkini)- ‘Suka Bertuk4r Duka’ Tr4gedi Pulang Ke K4mpung, 6 sekeluarg4 Kemalang4n MPV M4suk G4ung, 3 P4rah Term4suk Kanak2.

KuIai : Enam sekeluarga yang pul.ang ke kampung dari Senawang, Negeri Sembilan berdepan det.ik ce.mas apabila kender.aan dinaiki mereka terba.bas ke dalam sebuah g.aung sedaIam 30 meter di Kil0meter 28.8 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan, di sini malam semalam.

Dalam kejad.ian pada jam 10.50 malam itu menyeb.abkan tiga daripada mereka ced.era par.ah manakala tiga yang lain mengaI.ami kecede.raan ringan.

K0mander 0perasi dari BaIai B0mba dan PenyeI.amat KuIai, Pegawai Kanan Bomba II, Wan Mohd. Azrul Wan Mahamad Shaf’ii berkata, pihaknya mener.ima Iap0ran berhubung kejad.ian itu pada jam 10.53 malam.

“Setibanya di l0kasi, did.apati sebuah kender.aan pelbagai guna (MPV) jenis Toy0ta Estima yang dinaiki enam 0rang telah terb.abas ke dalam ga.ung sedaIam 30 meter.

“Tiga ma.ngsa berada dalam keadaan pa.rah dan didapati di bawah ga.ung telah dikeIu.arkan menggunakan ‘stret.cher’,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Tambah beliau, kesemua ma.ngsa kemudiannya dibawa ke H0spital KuIai untuk mendap.atkan raw.atan lanjut.

“Ma.ngsa dikenalpasti sebagai Syaidi Mohd. Nor, 48 dan Azlina Nazarudin, 45, serta dua perempuan dewasa dan dua kanak-kanak lelaki lain yang mana makI.umat mereka tldak diper0leh,” ujarnya.

Sumber : K!0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *