Semasa

(Terkini) Memilukan, Warga Emas M4ut Terc4mpak Dari M0t0sikal.

K0TA SAMARAHAN : Seorang lelaki wa.rga emas ma.ut, aki.bat kecede.raan pa.rah di kep.aIa dalam kemaI.angan di Kilometer 37 Jalan Kota Samarahan-Sadong Jaya malam Rabu.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatku.asaan Trafik, Ibu Pejabat PoIis Kontinjen Sarawak Superintenden Alexson Naga Chabu berkata ma.ngsa dikenali sebagai Zen Abas, 64, dari Kampung Iboi, Sadong Jaya.

Menurutnya, ma.ngsa semasa keja.dian menu.nggang sebuah mot0sikal menuju ke arah Simunjan apabila tiba-tiba diIan.ggar sebuah lagi mot0sikal pada jam 8.30 malam.

“Setiba di l0kasi keja.dian, ma.ngsa diIan.ggar dari arah beIakang oleh sebuah mot0sikal yang bergerak lurus dari arah sama. Ma.ngsa terca.mpak ke tepi jalan raya dan mengal.ami kecede.raan di kep.aIa kerana diperc.ayai ma.ngsa tidak memakai t0pi keIedar,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Tambahnya ma.ngsa dis.ahkan menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian selepas dipe.riksa angg0ta param.edik.

Ma.yat ma.ngsa kemudian dihantar ke Jab.atan Peru.batan F0rensik H0spital Umum Sarawak (HUS) untuk tind.akan selanjutnya.

Penun.ggang sebuah lagi mot0sikal ced.era di ka.ki, tan.gan dan pin.ggang.

Dia dike.jarkan ke KIi.nik Kesih.atan Sadong Jaya oleh Angk.atan Pertah.anan Awam Malaysia (APM) untuk mendapatkan raw.atan.

Sias.atan lanjut ke.s masih dijalankan di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam tkziah dan al fatihah

Sumber : uo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *