Semasa

(Terkini) Allahuakhbar, Remaja Tik4m Bayl Sendiri Selepas Dilahirkan.

KEMAMAN : Se0rang ba.yi lelaki yang baru dilahirkan ma.ti dalam keadaan nge.ri dipercayai diti.kam ibu kandungnya sendiri di daerah ini, hari ini.

Dalam keja.dian pada pu.kul 10 pagi, ma.yat bayi lelaki itu dite.mui dengan ke.san tika.man pada bahagian da.da kiri bersama ibunya yang berusia 15 tahun.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sias.atan awal mendapati remaja perempuan yang keci.ciran persek0lahan sejak beberapa tahun lalu dipercayai bersendi.rian di rumahnya ketika melahirkan ba.yi itu.

“Dia kemudiannya meminta pertol0ngan seorang rakannya untuk memak.lumkan kela.hiran tersebut kepada kakita.ngan sebuah klinik kesih.atan berha.mpiran.

“Sebaik tiba di rumah terbabit, pegawai kesih.atan mendapati ba.yi terbabit sudah tidak bernya.wa dengan ke.san lu.ka pada bahagian da.da dipercayai diti.kam dengan 0bjek ta.jam,” katanya ketika dite.mui di l0kasi keja.dian di sini hari ini.

Hanyan berkata, sepasukan p0lis berge.gas ke rumah tersebut sebelum bertin.dak mena.han sus.pek bagi membantu sias.atan.

Beliau berkata, ma.yat ba.yi tersebut telah dibawa ke Un.it F0rensik H0spital Kemaman di sini untuk dibe.dah sia.sat.

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *