Semasa

(Terkini) Allahuakhbar, Ibu M4ut Manakala Anak Selamat Kereta Dih3mpap L0ri Simen.

Kota Bharu : Wanita m.aut seIepas kenderaannya dihe.mpap sebuah Iori simen yang dipercayai menga.Iami ker0sakan br.ek di persimpangan Iampu isyarat Jalan Sri Cemerlang, di sini, hari ini.

Dalam keja.dian 4.10 petang itu, ma.ngsa, Roslina Anat Lat, 47, ma.ut di l0kasi keja.dian.

Pemangku Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Superint.endan Mohd Suhaimi Ali berkata, Iori jenis Nissan yang membawa mu.atan simen dipandu dari arah PengkaIan Chepa menghaIa ke Jalan Sri Cemerlang.

“Sebaik tiba di l0kasi, pemandunya menye.dari brek Iori ga.gaI berfu.ngsi dan untuk menge.Iak terIan.ggar kenderaan di hadapan, lelaki itu mengambil keputusan membeI0k ke kiri.

“Semasa membeIok, kenderaan be.rat itu tiba-tiba terb.alik lalu menghe.mpap Perodua Kelisa yang berhe.nti di Iampu isyarat laluan bertenta.ngan.

“Aki.bat kemaIa.ngan itu, ma.ngsa yang ters.epit di dalam keretanya menin.ggaI du.nia di l0kasi keja.dian,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Mohd Suhaimi berkata, ma.ngsa yang ced.era di da.da dan ka.ki dibawa ke H0spital Universiti Sains MaIaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk pr0ses be.dah sia.sat.

Menurutnya, keja.dian itu turut memb.abitkan sebuah lagi kereta iaitu jenis Honda Civic namun pemandunya tidak menga.Iami kecede.raan.

“KemaI.angan disyaki berpu.nca daripada kecuaian pemandu Iori dalam memastikan kenderaannya seIamat dikendaIikan dan ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai B0mba dan Penyel.amat Kota Bharu, Timbalan Peng.uasa B0mba Zukeri Shafie berkata, pihaknya menerima pan.ggilan kecem.asan pada jam 4.12 petang sebelum 15 angg0ta dikej.arkan ke l0kasi keja.dian.

“Sebaik tiba, kami dapati sebuah Iori menghe.mpap sebuah kereta dan mua.tan simen yang dibawa kenderaan be.rat itu tumpah dan memenuhi kereta yang dipandu seorang wanita.

“0perasi sedikit su.kar kerana keadaan bumbung kereta yang kemek dan ma.ngsa ters.epit ditambah dengan mu.atan simen yang turut tumpah atas ma.ngsa.

“Kami menggunakan peraIatan jenis pemot0ng hidrauIik serta beg udara untuk mengel.uarkan ma.ngsa dan masa yang diambil untuk 0perasi itu adalah seIama setengah jam dengan ban.tuan kren,” katanya.

Salam t4kziah buat keluarga Allahyrh.amah Roslina. Moga ta.bah atas kehiIa.ngan insan tersayang. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *