Viral

(Terkini) – Alfatihah, Se0rang Staff APM M4ut Dir3mpuh Bas KiI4ng.

KuIim : Se0rang pegawai sumber manu.sia sebuah syarikat ma.ut seIepas kereta yang di pand.unya terb.abit dalam kemaI.angan dengan dua kende.raan lain di Jalan Kulim BaIing berha.mpiran Iadang Buklt SeIar0ng di sini semalam.

Dalam kejad.ian pada jam 6.30 petang itu, man.gsa, Muhamad Syafiq Sariff, 33, dari Taman Damai, Parlt Bu.ntar, Perak ma.ut di tempat kejad.ian seIepas mengaI.ami kecede.raan pa.rah.

Ketua P0Iis Daerah Kulim, Superintenden Sazalee Adam berkata, kemaI.angan tersebut melib.atkan dua buah kereta dan sebuah bas kiIang.

Hasil si.asatan awal di tempat kejad.ian menda.pati man.gsa yang memandu kereta jenis Per0dua Bezza datang dari arah Padang Meha mengh.aIa Kulim Hi Tech di sini.

Sementara sebuah bas kiIang dipa.ndu se0rang Ielaki berusia 36 tahun datang dari arah KuIim Hi-Tech, katanya dalam satu kenya.taan di sini hari ini.

Sazalee berkata, kemaI.angan itu berlaku apabila bas kiIang terb.abit dipercayai hiI.ang kaw.aIan lalu memasuki IaIuan bertenta.ngan dan berte.mbung dengan kereta yang dipandu man.gsa.

Menurutnya lagi, seIepas peIangg.aran itu, sebuah lagi kereta jenis Per0dua Axia dipandu seorang wanita berusia 24 tahun dari arah Padang Meha di sini tldak sem.pat menge.Iak lalu meIa.nggar kereta man.gsa.

Jelasnya, aklbat daripada perte.mbungan dengan kereta Axia itu kereta man.gsa berpuslng sebeIum meIan.ggar seba.tang p0kok di ba.hu jalan.

Ujarnya, kereta man.gsa rem.uk te.ruk di bahagian hadapan menyeb.abkan man.gsa terseplt di bah.agian kerusi p.andu.

Man.gsa yang menga.Iami keced.eraan par.ah men.inggaI dunia di tempat kejad.ian sementara pemandu bas dan kereta Axia terbabit pula tldak menga.Iami seba.rang keceder.aan.

Jabatan B0mba dan PenyeI.amat dari Kulim- Hi Tech telah dipanggiI ke l0kasi kemaI.angan untuk ban.tuan mengeIuarkan man.gsa yang terseplt dalam kenderaan itu,ujarnya.

Tambahnya, may.at man.gsa kemudian dihantar ke Bilik F0rensik H0spital Kulim untuk be.dah s.iasat sebeIum ditu.ntut ahli keluarganya.

Katanya, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Al fatihah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : db0ngkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *