Keluarga

“T0long urus jen4zah anak saya & kebvmikan cara Islam”- Nota misteri ditingg4lkan di sisi m4yat b4yi

PETALING JAYA: “Saya dibvang keluarga disebabkan anak ini. Saya tiada tempat tinggal yang sempurna dan tidak ada duit untuk membawa anak ini ke hospital.

“T0long uruskan jen4zah anak saya dan kebvmikan dengan cara Islam dan elok-elok,” begitu sekeping nota yang ditinggalkan bersama m4yat seorang b4yi perempuan dipercayai berusia empat bulan, yang ditemukan berhampiran sebuah masjid di Sungai Way, di sini pada Ahad.

Inilah nota yang ditinggalkan bersama m4yat b4yi, berhampiran sebuah masjid di Sungai Way, Petaling Jaya. – Gambar IPD Petaling Jaya

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di masjid itu membongkar perbuatan lelaki tempatan dan wanita warga asing yang meninggalkan nota meminta pengurusan masjid menguruskan m4yat b4yi berusia empat bulan itu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood berkata, dalam kejadian 8.48 malam itu, pihaknya menerima maklumat daripada imam masjid terbabit berusia 32 tahun.

“Imam berkenaan menemui m4yat b4yi perempuan yang dibungkus dalam plastik dan diletakkan di sebelah tayar kereta miliknya di depan masjid berkenaan.

“Sias4tan awal mendapati svspek turut meninggalkan sekeping nota meminta bantuan masjid menguruskan m4yat b4yinya dianggarkan berusia empat bulan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, berdasarkan maklumat dan semakan rakaman CCTV di ruangan depan masjid memb0ngkar pelakuan dua svspek itu.

“Pihak polis kemudian berjaya mengesan dan men4han dua svspek itu di sebuah bilik hotel di Petaling Jaya.

“Hasil soal si4sat, svspek lelaki berusia 25 tahun dan wanita berusia 26 tahun itu mengaku meninggalkan m4yat b4yi perempuan mereka di depan masjid berkenaan,” katanya.

Katanya, kedua-dua svspek direm4n selama empat hari dan kes disi4sat mengikut S3ksyen 318 K4nun Kes3ksaan kerana menyembunyikan kel4hiran.

Siaran Media Polis Daerah Petaling Jaya

 

Sumber : HMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *