Keluarga

Subhanallah, Bapa Kepada Pen0l0ng Setiausaha PERKlM Menlnggal Dunia Selepas Memeluk lsLam.

Klang : Bapa kepada Pen0l0ng Setiausaha Keh0rmat PERKlM Cawangan Klang (sister Mitchelle Nur Alya) , telah kemb.ali ke rahma.tuIIah pada 6.55pagi 3 Januari 21. Allahya.rham Yusof Choo Hock Eng, 71, menghe.mbuskan na.fas tera.khir di H0spital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Ar.wah dan isterinya telah meme.Iuk agama islam sejak beberapa bulan yang lalu, Perme.rgiannya mengundang kese.dihan buat anaknya Puan Mitchelle Nur Alya yang sudah lama meme.Iuk Islam.

Puan Alya dalam tulisannya,

“Assalamualaikum, Ayah saya Yusof Choo Hock Eng telah kemb.aIi pada Allah jam 6.55pagi tadi. Setiap yg bernya.wa pasti merasai MA.Tl, Aku redha dan syukur Allah telah beri ayah saya hidayah untuk mengucap dan pegang kunci dua kalimah syahadah sebelum Allah menje.mputnya.”

Hujan renyai dari semalam, Alhamdulillah ya robbi, Mohon doa kawan² semua.

Semoga r0h Allahya.rham ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman. Salam takz.iah kpd sister Mitchelle sekeluarga. Semoga Allah SWT memberi kesab.aran kpd sister sekeluarga dalam mengha.dapi ujiannya Aamiin. Perk0n.gsian pi.Iu ini turut dik0ngsi oleh Mr Wan Cai Official yang dipertanggungjawab untuk urusan jena.zah ayah Puan Mitchelle.

Pengur.usan jena.zah gol0ngan muaIaf ini ha.sil kerjasama UKVJ & PERKlM.

Kami diberi amanah untuk menguruskan jena.zah gol0ngan muaIaf yang juga antara golongan sasa.ran utama kami. Allahya.rham Yusof Choo Hock Eng 71 tahun menin.ggaI du.nia di H0spital Tengku Ampuan Rahimah kerana sa.kit tua. Untuk maklu.man pembaca ar.wah dan isterinya telah meme.Iuk agama islam sejak beberapa bulan yang lalu.

Tidak sampai setahun lagi suami isteri ini meme.Iuk agama islam. Kami juga dimak.lumkan 3 orang anak arw. ah telah lama meme.Iuk agama islam sejak bertahun yang lalu. Sebelum ibu bapa mereka mendapat hidayah untuk mengucap dua kalimah syahadah untuk menjadi saudara baru di dalam agama islam.

PENGAK.HIRAN YANG BAHAGIA.

Ini yang boleh saya katakan tentang kema.tian arw.ah yang kami bantu urus pada petang ini. Dipenga.khirannya arw.ah disema.dikan sebagai seorang muslim, Seperti yang kita sedia maklum. Tiada siapa yang mengetahui tentang kesuda.han hi.dup seseorang seperti yang terjadi kepada saudara baru kita ini.

Jalan cerita penga.khiran arw.ah pada hari ini sungguh mengin.safkan, Pengur.usan jena.zah arw.ah berjalan dengan lancar dan mudah biarpun pada awalnya hujan lebat membasahi bumi. Dibantu oleh anak anak dan sahabat dari NG0 Perkim Cawangan Klang, Begitu juga sewaktu hendak dikebu.mikan.

Biarpun keadaan tanah dikawasan sekitar ku.bur berlecak, Pr0ses untuk mengebu.mikan jena.zah tetap dipermudahkan, Syukur alhamdulillah! Semoga Puan Mitchelle Nur Alya ta.bah dengan perme.rgian ayah tersayang yang maha esa lebih sayangkan arw.ah, dia insan terpilih. Alfatihah.

Sumber : mlmbarraudhah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *