Semasa

Subhanallah, Arw4h Menlnggal Dunia Ketlka Melaungkan Azan Subuh.

Seluruh penghuni apartment Sri Ixora Seksyen 27 Shah Alam berasa pe.lik kenapa azan subuh dari Surau Ar-Rayyan pagi ni cuma kedengaran dua rangkap dari kalimah yang mulia (Allahu Akbar dan Ashadu alla illaha illa Allah) dan kemudian terhe.nti. Kemudian bersambung di cor0ng pembesar suara semacam ce.mas.

Selang kemudian terdengar ajk lain membuat pengumuman men.yeru ahli keluarga En Man dari blok 45 turun ke surau dengan kadar segera dan kelih.atan ambu.lan tiba di kawasan surau.

Setibanya di ruang s0lat surau, kelih.atan seku.jur tu.buh ka.ku terba.ring di ruang azan.

Abang R0sliman atau lebih mesra dengan panggilan Abang Man, telah kembali bert.emu PenciptaNya dalam keadaan semua orang beriman impikan. Arw.ah menin.ggal dunia ketika melau.ngkan azan pada kalimah Allahu Akbar dan Shahadah.

Se.bak dan bergenang air mata ini para jemaah sahabat rapat.

“Malam tadi baru dia yang beriya-iya mahu menjayakan majlis kenduri kesyu.kuran Ustaz Sahari yang baru keluar h0spital yang akan diadakan di surau.

Dia yang nampak sangat gembira dengan menu yang dicadangkan. Dia yang mena.warkan diri untuk menyediakan k0pi 0 kaw. Rupanya dia Allah panggil dalam keadaaan sangat-sangat kami cem.buru.” ujar salah se0rang jemaah.

Paling kami terk3jut hari ini adalah hari ketiga arw.ah membe.ranikan diri dan juga sangat teruja untuk azan subuh walaupun beliau bukan bilal surau.

Beliau merupakan AJK Peme.riksa Kira-kira surau.

Allah sayang Abang Man lebih dari kami semua bang. Abang Man pernah bersel0roh :
“Kita jaga amanah surau ni bukan untuk kita sekarang, tapi gunanya bila kita kat sana nanti”.

M0ga Allah pilih Abang Man menjadi penghuni Al-Firdaus. Allah Maha Menget.ahui.

Kredit : AJK Surau Ar-Rayan

#Allahuakbar

#IndahnyaKema.tianMu.

Sumber : fb Cikgu Jie Maju Jaya / acp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *