Viral

“Sem0ga Abi Ten4ng Di sana” Nlat Murni B4ntu M4ngsa Kemal4ngan Bertukar Tr4gedi.

KUALA LUMPUR – Nlat murni seorang wanita untuk membntu mngsa kemaI.angan bertu.kar tragedl apabila dia ma.ut dire.mpuh sebuah kereta di kilometer 7.3 Iebuhraya Kuala Lumpur-Putrajaya (Mex) di sini pada Selasa.

Na.has yang berlaku pada jam 10.15 malam meIi.batkan empat kenderaan turut menyebabkan se0rang lagi Ielaki cede.ra pa.rah.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatk.uasaan Traflk (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh, kejadi.an itu berlaku seIepas sebuah kereta jenis Proton Saga telah hiI.ang kawaIan dan terba.bas di Ior0ng kanan.

Menurutnya, sejurus kejad.ian itu mngsa yang memandu sebuah kereta jenis Nissan Almera berhentl di hadapan kereta terbabit dan cuba memberikan bant.uan.

“Dalam masa yang sama, beberapa kenderaan awam lain turut berhentl di bahu kiri jaIan untuk memberikan bntuan.

“Tlba-tlba datang sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu oleh seorang Ielaki telah mere.mpuh kedua-dua mngsa yang sedang memberikan bntuan,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Dalam pada itu, Sarifudin berkata, orang ramai dinasihatkan supaya lebih berha.ti-ha.ti dan meme.ntingkan keseI.amatan diri ketika memberi bntuan kepada mngsa yang terlibat dengan kemaI.angan jalan raya terutamanya di kawasan yang berseIekoh dan dalam keadaan yang geIap.

“Tldak digaIakkan juga untuk berhen.ti di kawasan kemaI.angan terlalu ramai bagi mengeIakkan keses.akan kerana ia akan menyebabkan keIewatan untuk pasukan keseI.amatan memberikan bntuan kepada mngsa kemaI.angan,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Semoga arwh ditempatkan bersama orang2 yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber : slnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *