Hiburan

Selepas TV3 Umum Separuh Akhir Muzik Muzik Ditunda Malam Ini, Laman Facebook Ismail Sabri Turut Terkena Templas Netizen

Sistem Televisyen Malaysia Berhad (STMB), hari ini dimaklumkan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bahawa seorang artis yang menyertai program Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) yang telah berlangsung sejak 20 November hingga 21 November telah dijangkti vlrus C0vid-19 dan beliau kini sedang menjalani rwatan di sebuah hospital kerajaan.

Penyanyi terbabit yang membuat persembahan pada 20 November telah menjalani ujian sarlngan C0vid 19 setelah mengetahui kontak rapat yang ditemuinya pada 17 November 2020 (Selasa) lalu, didapati positif, semalam (21 November).

Artis tersebut terus menjalani ujian mandat0ri C0vid 19 yang dikendalikan oleh KKM pada 21 November dan disahkan positif C0vid 19 hari ini.

STMB sedang bekerjasama rapat dengan KKM dan juga artis terbabit untuk mendapatkan maklumat terperinci pergerakan beliau bagi langkah-langkah mengurangkan risik0 kebarangjangkltan, kepada warga kerjanya dan semua yang terlibat dalam program SFMM35.

Pada masa yang sama, kerja-kerja sanitasl di l0kasi terbabit juga dilaksanakan mengikut Pr0sedur 0perasi Standard (“SOP”) oleh KKM.

Sehubungan itu, STMB mengambil langkah untuk menvnda siaran langsung Muzik Muzik 35 Separuh Akhir yang sepatutnya berlangsung pada pukul 9 malam tadi ke tarikh yang akan dimaklumkan kelak.

STMB sentiasa mengutamakan kesihatan kakitangan dan juga pelanggannya serta sentiasa akur dengan setiap SOP yang ditetapkan oleh pihak KKM dan Majlis Keselamatan Negara (MKN). Kakitangan yang terlibat dalam produksi tersebut telah memulakan kvarantin dan bekerja secara vlrtual di rumah masing-masing bermula hari ini.

Kakitangan STMB yang juga kontak rapat dengan artis terbabit turut menjalani ujlan calitan (swab test) C0VID 19.

Sebelum ini, Ismail Sabri Yaakob berkata sebarang acara langsung yang membabitkan industri kreatif tidak termasuk dalam aktiviti larangan di bawah SOP Perlntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara pada Mei lalu.

Menerusi pemerhatian, dilihat ada beberapa individu telah menlnggalkan komen di status terkini pada facebook ismail sabri.

Antara Komen Netizen

Pak long.pihak siapa yg perlu di perslahkan.kerana rakyat dah desakk supaya hentlkan hiburan seperti mana pertandingan bola sepak.sekarang kluster muzik2 dh ada.semua atas kebenaran dari pihak pak long.berapa ramai dekat stage.penari yg ada.kemudian penari jumpa pulak penari lain dibelakang stage.masa sesi belakang tabir lagi.merebakkkkkkkk.

 

Sumber : Xtra / FBIsmailSabri / OM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *