Viral

Sedih, Bakal Pengantin ‘Pergi’ Ketika Sedang Membaca Al-Quran

SE0RANG g4dis menjadi bualan netizen apabila menghe.mbuskan n4fas ter4kh1r sedang membaca Al-Quran selepas menunaikan solat Subuh, Khamis lalu.

Lebih mem1lukan, gadis itu yang dikenali sebagai Aisyah Bahar, 22, itu dikatakan rebah dan mning.g4l dunia di pangkuan ayahnya. Menurut sumber keluarga, pelajar Universiti Islam Hasanuddin, Makassar itu bakal mel4ngsungkan perkahwinannya tidak lama lagi.

“mning.g4l setelah s0lat subuh, sedang membaca ayat Al-Quran. k0ndisinya sedang puasa sunnah. Akh1r hayatnya mengucap Laa ilaaha illallah. Innalillah..Padahal beliau sebentar lagi akan menikah,” ujar Andi Wahyuni yang juga merupakan sepupu paling rapat arw.ah.

Sementara itu, ayah Aishah iaitu Andi Bahar Jufri menceritakan, pada malam keja.dian anaknya itu memaklumkan mahu berpuasa sunat Hari Khamis.

“Selepas selepas bersahur, kami pergi sembahyang Subuh berjemaah di masjid. Sebaik sahaja pulang dari masjid, arw.ah meminta izin untuk memperdengarkan ayat-ayat Al-Quran sambil saya memeriksa bacaaannya.

“Hanya dalam beberapa ayat, arw.ah rebah secara tiba-tiba dipangkuan saya sebelum mengucap dua kalimah syahadah dan mning.g4l dunia,” ujarnya.

Menurut Bahar, selama ini arw.ah tidak pernah mengalami peny.akit yang seri.us, namun sehari sebelum keja.dian arw.ah mengadu sak.it kepala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *