Keluarga

Sebak, Tiga Sekeluarga M4ut Nah4s Memb4bitkan Tiga Kenderaan.

TIGA sekeluarga ma.ut dalam kemala.ngan memba.bitkan tiga kender4an di KM18 Jalan Bent0ng-Raub berha.mpiran Lurah Bilut, Bent0ng kira-kira 130 kilometer dari Kuantan, hari ini.

Ketua P0lis Daerah Bent0ng Superint.endan Yusof Unis berkata, keja.dian pada 8.25 pagi itu yang memba.bitkan dua kereta dan sebuah l0ri turut menyeb.abkan empat yang lain cede.ra termasuk se0rang pa.rah, manakala lima lagi sela.mat.

Mereka yang ma.ut dikenal pasti sebagai Norasmah Ismail, 55, serta dua adiknya Masitah, 54, dan Muslaini, 48, dari Melaka yang menaiki Prot0n Ex0ra dipandu lelaki berusia 21 tahun bersama tiga lagi ahli keluarga mereka.

“Semua ma.ngsa difah.amkan dalam perjal.anan dari Shah Alam, Selangor ke Kelantan ketika kemala.ngan itu berl.aku yang diperc.ayai aki.bat pema.ndu cuba mengelak Prot0n Saga di hadapannya yang membrek meng.ejut kerana terdapat kerja penyelen.ggaraan jalan.

“Prot0n Ex0ra itu mengelak ke kanan, namun terla.nggar belakang Proton Saga sebelum terba.bas ke laluan bertent.angan dan bertem.bung dengan l0ri,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Yusof berkata, pema.ndu Prot0n Ex0ra itu dikej.arkan ke H0spital Raub, sementara tiga lagi ahli keluarganya yang cede.ra term.asuk seorang kanak-kanak berusia enam tahun dirawat di H0spital Bentong dan se0rang di z0n me.rah.

Pema.ndu kereta Prot0n Saga dan tiga ahli keluarganya serta pema.ndu l0ri berusia 37 tahun tid.ak ced.era.

Sias.atan la.njut dijal.ankan di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987, katanya.

Salam tkziah buat keluarga ma.ngsa. Semoga ku.at dan tab.ah atas kehil.angan insan tersayang. Semoga arw.ah ditempatkan dikala.ngan orang2 beriman dan beramal soleh. Al-fatihah.

Sumber : fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *