Viral

Sebak, Siti Aishah sempat Bert3mu lbu Ayah Sebelum ‘Pergi’

SHAH ALAM – Se0rang penu.ntut Malaysia di Alexandria University, Mesir semp4t bertemu ibu dan ayahnya sebelum menghe.mbuskan n4fas ter4khir pada jam 10.30 pagi waktu temp4tan semalam di H0spital Iskandariah.

Siti Aishah Mohd Dani, 20, yang merupakan tahun ketiga jurusan perub4tan pergigian sebelum itu menerima raw4tan selama sembilan hari selepas dis4hkan menghid4p meni.ngitis iaitu jang.kitan kum4n dalam 0tak.

Abangnya, Muhammad Afiq, 29, berkata, Siti Aishah yang merup4kan anak b0ngsu daripada lima beradik sebelum itu disy4ki dij4ngkiti C0vid-19 namun selepas menj4lani kuar4ntin dan beberapa siri uji4n, adiknya dis4hkan ne.gatif.

Namun, katanya, Siti Aishah kemudiannya meng4du s4kit d4da dan pening kep4la sebelum rakan menghantarnya ke h0spital.

Menu.rutnya, ayah mereka, Mohd Dani Md Ali, 59, dan ibu, Nabiha Omar, 56, ditem4ni dua adik lelakinya berlepas ke Kaherah, Mesir pada awal pagi 26 November lalu dan semp4t bertemu dengan Siti Aishah pada sebelah petang.

“D0ktor mem4klumkan pada pagi Khamis, Siti Aishah berdep4n dengan ser4ngan j4ntung tetapi kembali st4bil selepas diberikan raw4tan kecem4san.

“Walaupun tidak sed4r, adik saya tetap kuat mungkin untuk menu.nggu ketib4an ibu dan ayah. Alhamdulillah ibu dan ayah semp4t jumpa walaupun sebelum itu d0ktor mem4klumkan ti4da har4pan lagi buatnya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harlan hari ini.

Muhammad Afiq berkata, jen4zah Siti Aishah dikebu.mikan di Perku.buran El Manara, Iskandariah Mesir.

Bercerita mengenai peribadi satu-satunya adik perempuan dalam keluarganya, Muhammad Afiq berkata, Siti Aishah merup4kan se0rang pelajar yang cem3rlang.

“Di universiti juga, dia merup4kan antara pelajar yang sentiasa mend4pat keput.usan cemerlang. Dia juga merupakan adik kesay4ngan kami kerana dialah satu-satunya adik perempuan yang kami ada.

“Kami redha dengan apa yang berlaku. Saya bersyukur, ibu dan ayah dapat bertemu dengan Siti Aishah sebelum dia dikeb.umikan,” katanya

Sumber : c0retannasihat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *