Viral

Sebak, lbu Hamil T3mui Aj4l, Anak Dalam Kandung4n Tldak dapat Dis3lamatkan.

Se0rang wanita yang sedang sar4t hamiI 6 bulan disa.hkan mninggaI dunia aklbat k0mpl1kasi kes1hatan yang dial4mi selepas dijangk1ti C0vld-19. Lebih meru.ntun h4ti apabila menget4hui anak dalam kandu.ngan juga tldak dapat diseI4matkan.

Ibu hamiI menin.ggal dunla

Kisah sa.yu itu dik0ngsikan di Facebo0k oleh beberapa individu yang diperc4yai merupakan sepupu arw.ah. Berdasarkan perk0ngsian Fatien Ariffin, wanita ini memaklumkan bahawa sepupunya iaitu Rohaizah Yasman yang sedang hamiI anak ketiga ini telah menghem.buskan naf4s terakh1r sehari selepas anak dalam kandungannya ‘dilahirkan’.

Semalam terp4ksa menjalani pembed.ahan untuk menyela.matkan bayl dalam kandungan disebabkan aliran 0kslgen tak s4mpai ke kandungan.

Bayl yang dilahirkan tldak dapat diseIa.matkan. Hari ini (7 Jun) pada jam 10.00 pagi ibunya pula mengha.dap Ilahi. Sem0ga dilapangkan seluas-luasnya kubur Allahyar.hamah. Aamiin.

Menurut sumber, janln seberat 500gram itu perlu dikeluarkan selepas si ibu perlu dira.wat secara intub.ated. Difahamkan, arw.ah baru sahaja kehiI.angan ayah, Yasman Bin Manap pada tiga hari lalu dan kini gilirannya pula menyusul ayah tercinta.

Tak dapat digambarkan bagaimana perasaan ahli keluarga ini apabila menerima berita tentang pemerglan dua insan tersayang.

Baby 500gram tak dapat disela.matkan

Salam tkziah

Sementara itu , menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen tldak ptus-ptus mengucapkan salam tkziah buat keluarga ini dan mend0akan agar mereka semua diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuhi du.gaan ini.

Sumber : Fatien Ariffin, Nor Azilah Ilayah, Hazlina Masri ob, db

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *