Keluarga

Sebak, Ibu Kehil4ngan Dua Anak Dalam Sekelip Mata, M0t0sikal Bert3mbung Myvl

KEMAMAN : Setiap hari Mohd. Faizal Shaari, 29, bangun seawal pukul 6 pagi bagi menye.diakan sarapan pagi sebagai bekal ibunya di tempat kerja. Namun, rutin itu terh.enti buat selamanya apabila dia terli.bat kemal.angan m.aut bersama abangnya, Termizi, 37, kelmarin.

Lu.luh ha.ti Zaleha Latiff, 57, apabila dua anaknya pergi sekelip ma.ta dalam na.has kira-kira pu.kul 4.30 petang di Kilometer 170 Jalan Jerangau-Jabor, berha.mpiran Cheneh, di sini.

Zaleha yang bekerja sebagai kakit.angan pembersihan berkata, kedua-dua beradik itu merupakan anak yang baik dan sering melayaninya sebagai ‘permaisuri’ sejak kehila.ngan suami kira-kira 15 tahun lalu.

“Anak-anak saya cuma be­kerja kampung, tetapi, kedua-duanya rajin memasak dan membuat segala kerja rumah tanpa menyus.ahkan saya, ma­lah, setiap kali pula.ng dari kerja mereka menye.diakan minuman untuk saya.

“Malam, sebelum keja.dian, saya ke tandas pada pukul 3 pagi dan terna.mpak lampu bilik anak sulung, Termizi menyala rupa-rupanya dia menu.naikan s0lat tahajud dan tidak sangka itu peta.nda dia pergi selamanya bersama-sama anak keempat,” katanya ketika dite.mui di Un.it F0rensik H0spital Kemaman, semalam.

Mohd. Faizal dan Termizi yang menun.ggang m0t0sikal Yamaha Lagenda menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian selepas berte.mbung dengan Per0dua Myvi.

Dalam keja.dian pada pu.kul 4.30 petang itu, dua beradik itu ters.eret kira-kira lapan meter selepas mt0sikal mereka berte.mbung dengan Per0dua Myvi itu dan menin.ggal di l0kasi keja.dian aki.bat kecede.raan pa.rah di kep.ala serta beberapa angg0ta ba.dan.

Ketua Polis Daerah, Superint.enden Hanyan Ramlan berkata, keja.dian diperc.ayai berl.aku ketika m0t0sikal Yamaha Lagenda ditun.ggang dua beradik itu dalam perjal.anan ke arah Jab0r, di daerah sama.

Zaleha berkata, sebelum keja.dian, dua anaknya itu memberitahu mahu pergi ke bank bagi menyele.saikan uru.san dan sempat berpesan supaya mereka berha.ti-ha.ti.

“Terlalu banyak kena.ngan dengan ar.wah kerana kami tinggal bersama manakala tiga anak lain menetap berasi.ngan, kadangkala kalau saya dem.am atau sa.kit, mereka yang berjaga malam termasuk mema.ndikan saya. Tidak sangka, kedua-ke­duanya pergi lebih awal,” katanya.

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *