Semasa

Sebak, Bayl Perempuan 5bulan M4ut Di Pangkuan lbu, Kereta Yang Dip4ndu Bapa Terbab4s.

Temerl0h : Ba.yi perempuan berusia lima bulan ma.ut seIepas kereta Prot0n Saga dinaiki bersama empat ahli keluarganya terba.bas di Kilometer 33 Jalan Jerantut-Temerloh, di sini, semalam.

Dalam kemaIa.ngan kira-kira 8 malam, ma.ngsa Miszara Amira Jaffery dipercayai dipangku ibunya Noor Azlina Mohd Shariff, 42, yang berada di tempat duduk penu.mpang hadapan kereta dipandu bapanya Jaffery Abdullah, 54.

Ketua Jabatan Sias.atan dan Penguatk.uasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, keja.dian berla.ku ketika ma.ngsa bersama ibu bapa serta dua kakaknya berusia enam dan lima tahun dalam perjaIanan dari arah Jerantut ke Temerloh.

“Apabila sampai di tempat keja.dian berha.mpiran jambatan Kuala Krau, kereta dipandu bapa ma.ngsa hiIa.ng kawa.Ian dan meIan.ggar besi pengha.dang jalan.

“Aki.bat keja.dian itu, ma.ngsa menin.ggaI dunia di tempat keja.dian, manakala pemandu dan tiga lagi penu.mpang menga.lami kecede.raan,” katanya di sini, hari ini.

Menurutnya, ma.yat ma.ngsa dibawa ke H0spital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk be.dah sia.sat, manakala ma.ngsa yang ced.era dira.wat di h0spital sama.

Katanya, pemandu kereta pa.tah ka.ki kiri dan cede.ra di mu.ka serta da.da manakala penumpang hadapan cede.ra di dalam pe.rut dan dua mereka menga.lami kecede.raan di da.hi dan re.tak ka.ki kanan.

“Ke.s berkenaan disia.sat mengikut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tak.ziah buat keluarga adik Miszara Amira. Moga ta.bah atas kehiIa.ngan anak tersayang. Al fatihah anak syurga.

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *