Viral

Se0rang ibu berju4ng hidup bersama anak aut1sme, disahkan Kans3r & ditlnggalkan Suami.

Setiap insan yang berumah tangga pasti mengharapkan agar dapat hldup bahagia bersama pasangan yang dicintai hingga akhir hay4t.

Namun, berbeza dengan perk0ngsian seorang wanita yang juga pengguna TikT0k dikenali sebagai @cikadahh apabila memaklumkan telah ditingg4l oleh sang suami sedangkan lelaki itu pernah berjanji untuk menjaganya hingga ke akhlr usia.

Anak aut1sme, disahkan k4nser

Lebih menyedihk4n, lelaki itu meningg4lkannya serta anak yang aut1sme demi wanita lain ketika dia disahk4n menghidap k4nser.

Dalam kead.aan tiada pekerjaan dan tiada simpan4n, dia b4ngkit demi diri sendiri dan anak untuk meneruskan kehidupan yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T.

Kini bahagia dengan anak

Berkat kesabarannya, kini dia mengakui hidup lebih bahagia dan sudah pun mampu m3raih pendapat4n sendiri dengan berniaga bagi men4mpung keperluan diri serta anak syurg4nya.

“Alhamdulillah. Saya kini bahagia berdua dengan Zara. Allah hadiahk4n r3zeki tak pvtus-pvtus untuk saya walaupun saya struggl3 dengan rawat4n saya dan struggl3 untuk handle Zara,” tulisnya.

Wanita hebat!

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalk4n k0men dengan menzahirkan rasa simp4ti mendengar perjala.nan hidup wanita tersebut.

Walau bagaimanapun, mereka berbangga dengan pencapaiannya kini dan berharap agar Allah S.W.T terus memperlu4skan rezekinya dan mempermu.dahkan segala urusannya bersama anak tersayang.

Sis layak dapat yang lebih baik

Ujian hebat buat orang yang kuat

Allah bersama hambanya

Semoga diberi kesihatan & kebahagian yang baik

Terus kuat sisi. Allah dah atur yang terbaik

Sumber : Tik T0k @ cikadahh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *