Keluarga

Sayu, ” Sayang Rlndu Sang4t Dek4t Abang ” – Luah4n Seb4k Isteri Juruju4l Yang M4ut Kem4langan Meny3ntuh H4ti.

PET4LING J4YA : Se0rang jurujual, Arif Zulfaqar m.aut selepas kereta yang dipa.ndunya terb.abas dalam kejad.ian di Lebuhraya Utara Selatan dari arah Jalan Duta menghala ke Sungai Bul0h pada 1 N0vember lalu.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Asisten K0misi0ner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, kejad.ian diperc.ayai berl.aku kira-kira jam 2.43 pagi ketika kereta Prot0n Saga 1.3 yang dipa.ndu ma.ngsa terb.abas ke kiri jalan dan mela.nggar be.si pengh.adang jalan.

“Kereta ma.ngsa terb.alik mengak.ibatkan dia ced.era pa.rah,” katanya menerusi kenyat.aan pada Isnin. Menurutnya, ma.ngsa berusia berumur 25 tahun disa.hkan meni.nggal du.nia di l0kasi kejad.ian.

“P0lis mem0hon kerjasama 0rang ramai yang melihat atau berada di tempat kejad.ian ta.mpil memb.antu sias.atan atau menghub.ungi Inspekt0r Rina Murniza Ibrahim di talian 013-9738580.

“K.es disias.at di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Isteri kepada arw.ah, Puan Nur Asyiqin mencerit.akan de.tik-de.tik peme.rgian suaminya yang tercinta.

“Tu suami saya tuan!”
“Oh okay2, puan turun sekarang. Biar saya alih kereta puan.”

“Puan call dia banyak kali kan tadi? Saya peg.ang ph0ne dia ni daripada tadi. Tapi tak boleh nak angkat, ph0ne dah r0sak, tak boleh t0uch dah. Kami tak dapat nak call wa.ris sebab kami tak jumpa beg dia.”
Allahuakbar

Saya dah nampak plas.tik hitam dek.at tepi kereta tu. Abang tahu tak macam mana peras.aan saya masa tu? Saya taknak tanya p0lis tu mana suami saya, suami saya macam mana. Saya ta.kut! Saya tamkut abang!! saya terdud.uk mena.ngis mera.ung dekat tepi hig.hway tu abang, saya terus call abah, ayah, abg kel0y. Saya minta tol0ng ibu. saya minta tol0ng kak ezi  tol0ng!! Sayang nak abang!

Saya tak ma.mpu abang
Macam mana saya nak hid.up tanpa abang saya jadi ser.ba serbi tak ma.mpu nak buat. Abang lah yang selalu tol0ng kemas katil, abang lah yang selalu tol0ng tuka.rkan cadar, abang lah yang selalu tol0ng basu.hkan baju, abang lah yang selalu sidai lipat baju, abang lah yang main dengan anak2 bila saya tengah mas.ak. Hmm macam mana abang kenapa? Kenapa abang?

Macam2 kita dah pl.an abang. Rumah yang kita nak pin.dah, dah nak siap dah abang.
Abang lah yang paling excit.ed nak beli barang2 rumah. Abang cakap biar abang yang dekp rumah tu nanti. Abang pl.an nak berc.uti dekat Tawau, sebab Abg Aiman dah pin.dah Tawau. Allah sebaik baik pera.ncang.

Ya Allah, kau ampunk.anlah dia. Kau lapa.ngkan lah ku.bur dia. Kau masu.kkan lah dia di Syurg4Mu Ya Allah.

Ya Allah, kau berilah aku keku.atan dan ketab.ahan untuk aku had.api uj.ian ini Ya Allah. Ber.at sangat uj.ian yang kau bagi pada aku. Kau berilah aku red.ha atas peme.rgian dia Ya Allah. Kau berilah aku keku.atan untuk mendi.dik dan menj.aga anak2 kami.

Sayang rindu sangat sangat dekat abang.
Tapi rindu ni lain abang. sentiasa rindu dan selam.anya rindu.

Sayang cinta Abang
Aiman & Kayyisa sayang Abang

Al-Fatihah
Arif Zulfaqar Bin Mohd Najib

Vide0 penuh sila KLIK SINI

PET4LING J4YA – Se0rang jurujual m.aut selepas kereta yang dipan.dunya terb.abas dalam kejad.ian di Lebuhraya Utara Selatan dari arah Jalan Duta mengh.ala ke Sungai Bul0h awal pagi Isnin.

Salam takz.iah buat keluarga arw.ah. pic.twitter.com/tMvEAcPvkz

— Video Viral Malaysia (@video_malaysia) November 6, 2021

Ber.at mata mema.ndang, ber.at lagi bahu yang mem.ikul.Sesungguhnya kehil.angan 0rang yang pal.ing kita cintai am.atlah menyed.ihkan. Sem0ga Puan Nur Asyiqin terus tab.ah. Salam takz.iah diuc.apkan. Alfatihah..

Sumber : Sin4r Harlan & Nur Asyiqin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *