Semasa

Sanggup Datang Mahkamah Selepas Subuh Terkejut Najib Didapati BersaIah Ini Kata2 Mat Over

Pelakon dan pelawak Mat Over sememangnya dikenali sebagai seorang penyokong kuat Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pada Mei 2017 pernah heboh cerita Mat Over men4mpar produser filem David Teo di depan Najib yang ketika itu masih menjadi Perdana Menteri dalam satu majlis.

Ia berpunca daripada perselisihan faham apabila David Teo dikatakan tidak berpuas hati dengan moderator majlis iaitu Rosyam Nor.

Timbul sedikit keteg4ngan antara David dan Rosyam yang cuba mengawal keadaan sehinggalah pelawak Mat Over muncul lalu men4mpar muka David.

Mat Over datang beri sokongan kepada Najib

Terbaru, kehadiran Mat Over ke Kompleks Mhkamah Kuala Lumpur adalah bukti kesetiaan sokongan tidak berbelah bahagi beliau kepada Najib.

” Saya datang ke sini selepas solat Subuh tadi bagi menyatakan sokongan kepada Datuk Seri Najib Razak kerana mengenang jasanya kepada rakyat,”

Demikian kata-kata Mat over atau nama sebenarnya, Sulaiman Yassin di luar kompleks mhkamah, hari ini.

Menurutnya, dia datang awal kerana bimbang tidak dapat masuk jika berlaku kesesakan.

” Saya dari dulu memang penyokong Najib kerana beliau seorang yang ikhlas menolong rakyat.

” Sebab itu saya datang juga hari ini bagi menyatakan sokongan kepadanya, cuma apabila mengetahui Najib dijatuhkan hukvman bersaIah, saya agak tidak suka,” katanya ketika ditemui hari ini.

Sementara itu, Ketua Wanita U M N O Bahagian Wangsa Maju, Noriah Ibrahim berkata, dia amat sedih dengan keputusan mhkamah terhadap bekas Perdana Menteri itu.

” Saya memang penyokong setianya dari awal dan pondok keselamatan mhkamah ini menjadi saksi saya sentiasa ada di sini sejak dari awal Najib ditudvh di mhkamah,” katanya.

Terdahulu Mhkamah Tinggi Kuala Lumpur mensabitkan Najib bersaIah atas kesaIahan menyel3weng RM42 juta dana S R C International Sdn Bhd.

Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali membuat keputusan itu selepas berpuas hati bahawa pihak pembelaan gagal membuktikan kes melampaui keraguan munasabah.

Najib didapati bersaIah atas tiga pertudvhan pecah amanah jenayah (CBT), tiga pertvduhan pengubahan wang haram dan satu pertvduhan menyalahgunakan kuasa membabitkan dana SRC, bekas anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang kini diletak di bawah Kementerian Kewangan.

Kredit : asiakini

Sumber : Transformasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *