Viral

Runner wanita ‘Surprise Delivery’ hamplr jadi m4ngsa s4mun pelangg4n sendirl.

Sejak kebelakangan ini, perkhidmatan ‘surprise delivery’ seakan sudah menjadi satu trend dan semakin mendapat sambutan di hati seluruh rakyat Malaysia.

Kebanyakan daripada pelanggan menggunakan perkhidmatan ini untuk memberi ‘kejutan’ buat insan tersayang.

Namun berbeza pula dengan pengalaman yang dilalui se0rang peniaga ini apabila dia dipertemukan dengan pelanggan dari ‘ner4ka’ yang cuba meny4munnya.

Se0rang pengguna Faceb00k yang dikenali dengan nama Ajib Saim telah menceritakan pengalaman ce.mas yang menimpa isterinya, Lily ketika melakukan ‘surprise delivery’ baru-baru ini.

Rakaman Vide0 ada di Bawah Sekali

Buat ‘Surprise Delivery’ Terus ke Rumah Pelanggan, Menyeramkan Rupanya Pelanggan tu dah Bersedia pic.twitter.com/usvXwJFyhM

— Viral Malaysia (@ViralMalaysia7) September 6, 2021

Kisah itu bermula semasa Lily pergi ke sebuah flat di Johor untuk menghantar pesanan suspek.

Namun, sebaliknya pula yang terjadi apabila Lily akhirnya diperangkap dan hampir disamvn oleh pelanggan tersebut.

Jelas Ajib lagi, dia hanya mengetahui perkara itu selepas menerima panggilan daripada isterinya dan ketika itu, dia terdengar seperti suara wanita sedang bergelut.

“Lepas z0hor dapat call dari wife, tapi tak berjawab. Yang saya dengar jeritan minta tol0ng nangis-nangis tengah bergelut.

Lepas tu anak saudara kebetulan bersama wife. Cakap dengan telef0n tadi, dia cakap tak tahu. Mokteh macam nak kena rog0I”

Menurut Ajib, dia bergegas ke l0kasi kejadian dan setibanya di sana, dia melihat isterinya sudah pun berada dalam jagaan p0lis.

Sementara dua daripada tiga 0rang su.spek wanita berusia 19 tahun juga telah dita.han.

Difahamkan, isterinya itu tidak mengalami sebarang kecede.raan pa.rah sebaliknya hanya berdepan trau.ma.

“Kes telah diserahkan kepada pihak berkuasa. Mereka bertiga merancang untuk sam.un dengan membuat pesanan kerana wife se0rang runner. Hampir membvnuh kerana ada pis.au.”

Menjengah di ruangan k0men, kebanyakan netlzen meluahkan rasa bim.bang dengan kesela.matan para peniaga terutamanya wanita yang melakukan perkhid.matan ‘surprise delivery’.

Hal ini kerana, mereka perlu berjumpa dengan individu yang tidak dikenali dan sekiranya ada pelanggan yang tidak bertangg.ungjawab dan mempunyai niat jah.at.

Ianya secara tidak langsung mendatangkan risik0 buat diri mereka.

Sumber :  AjibSaim, Lily HananieShadan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *