Semasa

Rebah Ketika Sedang Bermain Golf. ADUN Slim Datuk Khusairi MeninggI Dvnia, P M Titip Ucapan Tkziah

Dunia poIitik tanah air hari ini dikejutkan dengan berita pmergian seorang ahli poIitik yang cukup berpengaruh dan dikenali terutama warga Tanjung Malim, Perak.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Slim, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib dilaporkan meninggI dnia petang tadi.

Allahyrham yang merupakan Ketua UMNO Bahagian Tanjung Malim dilaporkan meninggI dnia di Hospital Bentong, Pahang kerana mengalami ser4ngan jant0ng.

Pengerusi Perhubungan UMNO Perak, Datuk Saarani Mohamad ketika dihubungi Astro AWANI mengesahkan perkara tersebut.

” Kami sedang uruskan jnzah dan kita tunggu keputusan keluarga berkenaan bawa pulang jnzah ke Tanjung Malim,” katanya.

Menurut laporan Bernama, Allahyrham dikatakan tiba-tiba rebah ketika bermain golf di Awana Genting Highlands Golf & Country Resort.

Media difahamkan jnzah akan dibawa pulang ke Tanjung Malim malam ini.

Khusairi, 59 tahun merupakan bekas Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).

Anggota Majlis Tertinggi UMNO itu menang kerusi DUN Slim pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 lalu dengan majoriti 2,183 undi menentang calon PKR dan PAS.

Muhyiddin ucap takziah

Semenatar itu Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Slim, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib yang meninggI dnia akibat ser4ngan jant0ng di Hospital Bentong, Pahang, hari ini.

” Saya dan keluarga mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyrham atas pmergian insan tersayang.

” Semoga arwh ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Al-Fatihah,” katanya di Facebook.

Allahyrham Mohd Khusairi, 59, yang juga Ketua UMNO Bahagian Tanjung Malim, dilaporkan meninggI dnia selepas tiba-tiba rebah ketika bermain golf di Awana Genting Highlands Golf & Country Resort.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Yusof Unis, dalam kenyataan, berkata Allahyrham mengalami ser4ngan jant0ng pada jam 2.30 petang ketika bermain golf dan dikejarkan ke Hospital Bentong 10 minit kemudian.

Menurutnya, pakar perubatan kec3masan dan tr4uma di hospital berkenaan mengesahkan Allahyrham meninggI dnia pada jam 4.15 petang.

Allahyrham adalah bekas Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS).

Anggota Majlis Tertinggi UMNO itu menang kerusi DUN Slim pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) pada 2018 dengan majoriti 2,183 undi menentang calon PKR, Mohd Amran Ibrahim dan Muhammad Zulfadli Zainal daripada PAS.

Sumber : asiakini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *