Hiburan

Reaksi sempoi Shuib berkenaan isu kereta dan jam tangan yg dipersoalkan Netizen

Sejak berita Shuib memberi kerjasama kepada Suruhanjaya Pencegahan Ras-uah Malaysia (SPRM) terkait isu penggubahan wang h4ram atau Macau S-cam, pelawak ini terus menjadi perhatian.

Antaranya adalah spekulasi yang mend4kwa kereta mewah milik Shuib telah disi-ta (SPRM). Meski demikian, kesahihannya belum dapat dipastikan.

Belum reda isu tersebut, kini jam tangan yang pernah disarungkan Shuib pula menjadi perbualan ramai.

“Makcik Kiah tak tuduh Soeb ni terlibat macau sc-am yeee. Cuma dengan gaya hidup mewah yang di tonjolkan Ib sefamili, maka…

Posted by Makcik Kiah on Thursday, 8 October 2020″

Menerusi satu posting di Facebook @Makcik Kiah, admin berkongsi beberapa harga jam tangan Shuib yang menjadi bualan ramai.

Daripada beberapa foto yang tersebar, Shuib dipercayai memakai jam tangan jenama mewah termasuk Rolex, Audemars Piguet dan Richard Mille.

Kemudian, ada netizen yang memb0ngkar harga beberapa jam tangan yang dipakai suami Siti Sarah tersebut.

Perkongsian itu menunjukkan harga seutas jam mewah itu dianggarkan sekitar RM60,000 hingga RM4 juta.

Menerusi pemerhatian Gempak, rata-rata ‘tentera bawang’ mula membuat spe-kulasi dengan meninggalkan pelbagai jenis komen.

Posting tersebut sehingga kini telah menerima lebih 200 komen dan hampir 160 shares.

Terdahulu media melaporkan pasangan suami isteri artis dan selebriti yang juga usahawan terkenal, adalah antara individu yang dipanggil bagi membantu 1iasatan berhubung kes pengubahan wang h4am.

Plawak, pelakon dan juruhebah radio terkenal, Shuib, akan membiarkan saja orang ramai membuat spkulasi mengenai dirinya ketika isu Macav Sc4m terus diperkatakan orang.

Pengarah Urusan Indigital Music, Nana Mohamad Rom, yang menguruskan Shuib, 35, itu berkata ia termasuklah cakap-cakap orang ramai mengenai dkwaan kenderaan mewah artis iu dislta pihak berkuasa.

Katanya pemilik nama penuh Shamira Muhamad itu akan tampill memberi penjelasan sebaik semua urusan dia dengan Sruhanjaya Pencgahan Rasvah Malaysia (SPRM) selesai.

“Shuib tak boleh beri sebarang kenyataan pada masa ini. Biarlah jika orang buat spkulasi sendiri,” katanya kepada Malaysiakini.

Semalam, Malaysiakini melaporkan ada 730 akaun bank membabitkan wang berjumlah 80 juta dibkukan SPRM, selain mermpas wang tunai kira-kira 5 juta kerana disyaki terlibat dalam slndiket Macav Sc4m.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Azam Baki, berkata selain itu 23 buah kenderaan mwah turut dirmpas hasil pembngkaran sindlket penpuan dan jvdi dalam talian yang mempunyai kaitan dengan s1ndiket terbabit.

Antara kenderaan yang dirmpas, katanya, ialah jenama Bentley, Mustang, Lamborghini, Porsche, Ferrari dan lain-lain, serta beberapa motosikal berkuasa besar yang semuanya dipercayai dimiliki hasil aktiviti hram.

Kegiatan penipvan Macav Scm banyak dilaporkan media sebelum ini dan mlibatkan kervgian jutaan ringgit.

Golongan artis turut dikaitkan dengan kegiatn Macav Scm terbabit sama ada sebagai mngsa atau dipergunakan untuk memudahkan pengubahan wang haram melalui usaha sama dan perniagaan sah.

Pada 1 Okt lalu, Shuib dipanggil SPRM di Putrajaya bagi membantu siasatan agen antirsuah tersebut manakala Siti Sarah hanya menemani.

Nana berkata, orang ramai akan diddahkan dengan keadaan sebenar membabitkan Shuib tidak lama lagi.

Posting Terbaru Di Instagram Shuib

“Insya-Allah kebenarannya akan kami bagitahu bila semuanya selesai,” katanya.

Dia juga menjelaskan, tugas Shuib sebagai penyampai radio juga masih berjalan seperti biasa.

Komen Orang Ramai

Kenapa nak menunjuk kekayaan pada org lain, contohi tn sri syed mokhtar x langsung mnunjuk asest yg mahal2, membantu golongan x berkemampuan. Tubuh yyasan. Tu betul2 billioanair broo.

Ingat lagi masa pkp mohon bntuan dari kerajaan rupa2 nya kaki scm.

Rezeki berniaganya…semoga terus berjaya utk shuib..Aoa pun ini pengajaran paling berharga buatnya utk lebih berhati hati lagi….low profile lebih baik…Jaga keluarga jaga nama.

Sumber : Mk / beritaviral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! SK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *