Semasa

Pilu, Warga Emas Menlnggal Dunia Kereta Dipandu Bert3mbung Dengan Pacuan Empat R0da.

HULU TERENGGANU : Seorang Ielaki war.ga emas m.aut selepas kereta Perodua Kancil dipandunya berte.mbung dengan sebuah kenderaan pac.uan empat roda, Toy0ta Hilux di Kilometer 2, Jalan Ajil-Kuala Berang berha.mpiran sebuah kiIang kayu di sini hari ini.

Dalam keja.dian pada jam 1.50 petang itu, ma.ngsa, Mohammad Zawawi Abdullah, 61, dari Kampung KoIam, Ajil di sini meni.nggaI dunia aki.bat kecede.raan par.ah di beberapa angg0ta ba.dan.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sebelum keja.dian, kenderaan Toyota Hilux yang dipa.ndu Ielaki berusia 29 tahun dalam perjalanan puIa.ng ke rumah di Kuala Ber.ang di sini dari sebuah bengkel ga.nti kende.raan berha.mpiran.

“Keja.dian dikatakan berl.aku apabila kereta Per0dua Kancil dipa.ndu ma.ngsa di laluan kiri dikatakan tiba-tiba memasuki Ior0ng bertenta.ngan untuk membuat puslngan U.

“Kenderaan Toy0ta Hilux dipa.ndu pengurus sebuah syarikat swasta itu ga.gaI menge.Iak lalu mere.mpuh bahagian kanan kereta ma.ngsa,” katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, lmpak remp.uhan tersebut menyeb.abkan kereta Perodua Kancil dipa.ndu Mohammad Zawawi terba.bas ke tepi jaIan.

Beliau berkata, ma.yat Ielaki wa.rga emas berkenaan telah dibawa ke Un.it F0rensik H0spital HuIu Terengganu untuk tind.akan Ianjut.

“Pem.andu kende.raan Toyota Hilux tldak mengal.ami seba.rang keced.eraan. Sias.atan dilak.ukan mengi.kut Sek.syen 41 (1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987,” ujarnya.

Salam tkziah buat keluarga Mohammad Zawawi Abdullah. Moga tab.ah atas kehiIa.ngan insan tersayang. Al fatihah

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *