Keluarga

Pilu, Suri Rumah Sar4t Hamil Menlnggal Dunia Kemal4ngan Aklbat Suami Meng4ntuk Ketlka Memandu.

LUMUT : Se0rang suri rumah ma.ut manakala lima ced.era apabila kereta dinaiki mereka terba.bas di Kil0meter 21 Jalan Sitiawan – Teluk Intan berha.mpiran Arcadia Estate dekat sini semalam.

Dalam keja.dian kira-kira pu.kul 3.30 petang itu, Noratikah Syakira Azman, 22, yang duduk di tempat duduk penu.mpang hadapan, menin.ggal du.nia ketika menerima raw.atan di H0spital Seri Manjung (HSM) ak.ibat kecede.raan pada da.da.

Ketua P0lis Daerah Manjung, Asisten K0misi0ner Nor Omar Sappi berkata, kemala.ngan berl.aku apabila sebuah kereta jenis Pr0t0n Saga dinaiki enam sekeluarga hila.ng kaw.alan dan terba.bas sebelum mela.nggar ba.hu jalan.

“Sias.atan awal p0lis menges.yaki kereta dipa.ndu suami ma.ngsa yang berusia 29 tahun terba.bas sendiri kerana menga.ntuk,” katanya dalam satu kenya.taan di sini hari ini.

Nor Omar berkata, kemala.ngan itu mengak.ibatkan pema.ndu yang juga seorang nelayan dan ibu mentuanya yang berusia 51 tahun, lu.ka pada mu.ka dan ka.ki.

Katanya, anak Noratikah Syakira berusia empat tahun dan duduk bersama ma.ngsa di kerusi hadapan pula menga.lami penda.rahan dala.man pada kepa.la.

“Adik perempuan ma.ngsa berusia 13 tahun pula cede.ra di ka.ki manakala anak saudara lelaki berusia 10 tahun lu.ka pada kepa.la dan mu.ka.

“Semua ma.ngsa dibawa ke HSM untuk mene.rima rawa.tan lanjut,” katanya.

Beliau berkata, p0lis masih mene.ruskan sias.atan ke.s ters.ebut mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Peng4ngkutan Jalan 1987.

Salam t4kziah buat keluarga man.gsa. Sem0ga ku.at dan ta.bah atas kehila.ngan insan tersayang. Semoga r0h arw4h ditempatkan dikalangan org2 beriman. Al-fatihah

Sumber : utus4n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *