Semasa

Pilu, “Selamat Tinggal Sahabat..” Buruh Menlnggal Dunia Dalam Kemal4ngan M0t0sikal

K0ta Bharu : Se0rang buruh m.aut selepas m0t0sikal yang ditun.ggangnya meIa.nggar beIakang I0ri yang dipa.rkir di ba.hu jalan di Jalan K0ta Bharu-Melor, di sini, malam tadi.

Dalam keja.dian kira-kira 11.30 malam, ma.ngsa, Nik Mohd H.airy Abdullah, 36, meni.nggaI du.nia aki.bat pa.rah di ke.paIa ketika menerima raw.atan di h0spital.

Ketua P0Iis Daerah K0ta Bharu Asisten K0misi0ner Abdul Rahim Daud berkata, sebelum keja.dian, pemandu berusia 71 tahun meleta.kkan I0ri di ba.hu jaIan untuk ke kedai makan.

“Ma.ngsa yang datang dari arah K0ta Bharu menghaIa ke Mel0r tkdak menye.dari l0ri dipar.kir di kawasan itu kerana geIap menyeb.abkannya terIa.nggar bahagian beIakang bu.cu kanan kenderaan terb.abit.

“Sias.atan mend.apati kedudukan l0ri yang diparkir mem.akan jaIan iaitu melebihi garisan putih menyeb.abkan ma.ngsa yang menu.nggang m0t0sikal Yamaha LC135 ga.gaI menge.Iak,” katanya ketika dihubungi, di sini.

Menurutnya, ma.ngsa dibawa ke H0spital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk ra.watan dan dis.ahkan meni.nggaI du.nia pada 12.24 tengah malam tadi aki.bat cede.ra pa.rah di kep.aIa.

Katanya, ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Sem0ga keluarga Nik Mohamad Hairy ta.bah atas kehiIa.ngan insan tersayang. M0ga r0hnya bersama para s0lihin. Al fatihah

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *