Semasa

Pilu, “Selamat Jalan Bidadariku..” Jen4zah Isteri Yang Menlnggal Dunia Bersama Kandungannya Di LPT2 Telah Selamat Dikebumikan.

Hulu Terengganu : Jena.zah Norbibi Arisysa yang menin.ggaI du.nia bersama kandu.nganya dalam kemaI.angan di LPT 2 pagi semalam selamat dikebu.mikan dalam suasana penuh hi.ba dan pi.Iu.

Rata rata saudara dan kenalan Allahy4rhamah berasa amat se.dih akan kehiIa.ngan Norbibi yang mesra dipanggil Bi.

Semoga suaminya Nasir Mamat ta.bah dengan du.gaan yang amat be.rat ini, has.rat untuk meni.mang cahaya ma.ta sulung mereka ti.dak kesamp.aian bila isteri tercinta dan ba.yi yang dikand.ungnya disa.hkan menin.ggaI du.nia dalam kemaIa.ngan tra.gis itu.

Semalam Slnar meIap0rkan se0rang suri rumah m.aut setelah kenderaan dinaiki terba.bas dalam kemaIa.ngan di Kil0meter 392.2 Iebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) Ajil menghala ke Bukit Besi pada Sabtu.

Dalam keja.dian kira-kira jam 11.30 pagi itu, ma.ngsa, Norbibi Arisysa Ab Latif, 26, yang berada di tempat duduk hadapan sebeIah pemandu dis.ahkan menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian.

Ketua P0Iis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superint.endan Mohd Adli Mat Daud berkata, na.has itu diperc.ayai berl.aku setelah kereta jenis H0nda Jazz dipa.ndu suami ma.ngsa, Nasir Mamat, 32, meIan.ggar I0pak air sebelum hiIa.ng kawaIan lalu terba.bas.

Sias.atan awal mend.apati pasangan suami isteri itu bergerak dari rumah di Batu Rakit menuju ke rumah saudara mereka di Cheneh, Kemaman bersama dua anak saudara.

Sebaik tiba di l0kasi keja.dian, kenderaan terse.but telah meIan.ggar I0pak air dan hiIa.ng kaw.aIan sebelum terba.bas meIa.nggar be.si pengha.dang jalan sebeIah kanan jalan menghala ke Bukit Besi, katanya kepada pemberita, pada Sabtu.

Mohd Adli berkata, pemandu kenderaan pa.tah ba.hu sebeIah kiri manakala dua lagi penu.mpang iaitu Mohamad Danish Iskandar Mohd Darus, 8, ced.era ringan di tan.gan manakala Mohamad Danish Idlan Mohd Darus, 4, menga.lami cede.ra ringan.

Beliau berkata, ke.s itu disia.sat dibawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan (APJ) 1987. Salam t4kziah dan Al fatihah.

Sumber : slnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *