Semasa

Pilu, Penungg4ng M0t0sikal M4ut Terb4bas Dan Mel4nggar Temp4t Henti4n Bas.

TAIPING : Se0rang penu.nggang m0t0sikal m.aut selepas terb.abas dan mela.nggar tempat hent.ian bas di Kil0meter 13.6 Jalan Kuala Sepetang-Taiping, di sini pada Ahad.

GAMBAR-GAMBAR KEJAD.IAN ADA DI BAWAH SEKALI

Dalam kejad.ian sekitar jam 2.25 petang itu, Mohamad Ridzuan Mohamad Dzahir, 28, menin.ggal du.nia di tempat kejad.ian ak.ibat kecede.raan pa.rah di kep.ala.

Ketua P0lis Daerah Taiping, Asisten K0misi0ner Osman Mamat berkata, kejad.ian diperc.ayai berl.aku apabila m0t0sikal jenis H0nda EX5 ditun.ggangi ma.ngsa berg.esel dengan sebuah kereta dipa.ndu se0rang lelaki berusia 57 tahun.

Menurutnya, perges.elan dua kenderaan yang dalam perjal.anan menghala ke Taiping itu mengak.ibatkan m0t0sikal ma.ngsa hil.ang kaw.alan.

“Kead.aan itu menyeb.abkan m0t0sikal terb.abit terb.abas ke tepi jalan dan mela.nggar hent.ian bas.

“Ma.ngsa mengal.ami keceder.aan pa.rah di kep.ala dan meni.nggal du.nia di tempat kejad.ian manakala pema.ndu kereta tidak mengal.ami sebar.ang kecede.raan,” katanya.

Beliau berkata, m.ayat ma.ngsa telah diha.ntar ke H0spital Taiping untuk be.dah sias.at dan kender.aan terl.ibat dit.ahan untuk pemer.iksaan la.njut.

“Alfatihah…ank sedara sy nie..dia ada ank kembar bru umur 3 tahun seorg ppuan seorg laki2..” – Puan Zarina

Mengikut su.mber m4ngsa banyak melak.ukan kerja sampi.ngan dengan menjadi pengh.antar makanan salah satunya Kedai Nasi Kawen Royale, seb.ak apa yang ditulis Lena Flera yang mengat.akan arw.ah Wan runner ” Part Time ” dikedainya setiap isnin hingga jumaat.

Arw.ah menin.ggalkan se0rang balu dan sepasang anak kembar m0ga isteri arw.ah tab.ah dengan dug.aan yang amat be.rat untuk dirinya ini kehil.angan in.san tersayang berg.elar suami disaat sedang menc.ari rezeki. Al fatihah

“Sias.atan ke.s diteru.skan di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber : SH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *