Semasa

Pilu, Ketua Balai B0mba Menlnggal Dunia Ketlka Sedang Bertugas.

Alor Setar : Ketua BaIai B0mba dan Penye.lamat (BBP) Jalan Raja di sini menin.ggaI dunla selepas dite.mui tidak sedarkan diri ketika bertu.gas di baIai b0mba tersebut, hari ini.

Pegawai terbabit, Mohd. Faizol Izwan Hang Tuah, 35, disahkan menin.ggaI dunia selepas dibawa ke H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini pada jam 3.55 petang ini.

Permerg.ian arw4h secara menge.jut mengundang kese.dihan kepada keluarga dan rakan rakan setugas.

Du.kacita dimaklumkan bahawa PPgB Mohd Faizol Izwan bin Hang Tuah (35 tahun) yang bertu.gas sebagai Ketua BaIai BBP Jalan Raja, JBPM Negeri Kedah telah disahkan menin.ggal dunia pada jam 15:55 oleh pegawai perub.atan di H0spital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

Jena.zah kini masih berada di H0spital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk tindakan pihak KKM,Bersama-sama kita mend0akan semoga arw4h ditempatkan bersama-sama orang beriman, Al-Fatihah.

Selamat jalan sahabat Faizol, memang terke.jut bila dapat berita pemerg.ian mu dari ann petang tadi, Tiba Tiba teringat plan kita semua nak pergi kenduri kahwin mickey bila c0vld habis nanti. Last kita berkumpul masa majlis nikah kahwin ann, Kenangan masa belajar dan masa duduk rumah sewa akan kami bawa sampai ke syurga.

Selamat jalan sahabat semoga semua amalan kau di terima Allah, Sesungguhnya kami bersa.ksi kau hambaNya yang soleh Dan baik, Semoga jumpa lagi ab, Damailah engkau di alam sana.Al fatihah -Muhamad Hizwan.

Penol0ng Pengarah Bahagian 0perasi Keb0mbaan dan Penye.Iamat, Jabatan B0mba dan Penye.Iamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd. Zain berkata, pegawai itu dite.mui tldak se.darkan diri oleh pegawai lain di baIai tersebut sebelum dibawa ke HSB.

Pun.ca kem.atian masih belum diketahui dan jena.zah masih di HSB untuk tind.akan Kementerian Kesi.hatan, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, Allahy4rham Mohd Faizol merupakan se0rang pegawai yang baik dan berdedi.kasi terhadap tugasnya.

Semoga isteri arw4h Puan Nuru Hudda dan 3 anak yang ditinggaIkan ku.at dan ta.bah dengan apa yang berla.ku. Allah lebih sayangkan arw4h.Al fatihah.

 

Sumber : k0sm0 / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *