Viral

Pilu, Kelindan l0ri Dij3mput IIahi Ters3pit Dalam I0ri 0tw Mencari Rez3ki.

BENT0NG – Se0rang keIindan ma.ut selepas I0ri dinaikinya terba.bas di Kilometer (KM) 96.5 Iebuhraya Pantai Timur (LPT) Ka.rak ke Lanchang pada Sabtu.

Dalam kejad.ian jam 6.40 pagi itu, ma.ngsa, Muhammad Alif Roslan, 23, mninggaI dunia di tempat kejad.ian, manakala pemandu Iori yang berusia 38 menga.lami kecede.raan ringan.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Ka.rak, Penolong Pengua.sa Bomba, Suhairul Ibrahim berkata, seramai empat anggo.ta dan se0rang pegawai bersama dua jntera berge.gas ke l0kasi kejad.ian selepas menerima makIumat.

Menurutnya, kejad.ian itu melib.atkan sebuah I0ri jenis Isuzu yang terba.bas dan terbaIik di ba.hu jalan.

“Se0rang mngsa lelaki dewasa telah dikeIuarkan oleh orang awam dan mengaIami kecede.raan ringan, manakala keIindan Iori itu terseplt di tempat duduk penumpang dan tldak se.darkan diri.

“Anggo.ta bomba mengambil masa kira-kira tiga minit untuk mengeIuarkan mngsa yang terseplt menggunakan pem0tong penye.Iamat,” katanya dalam satu kenyataan pada Sabtu.

Katanya, mngsa disa.hkan mninggaI dunia oleh pegawai peru.batan dari KIinik Kesi.hatan Lanchang.

“Myat mngsa kemudiannya diserahkan kepada pihak p0Iis untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah atas kehiI.angan insan tersayang. Semoga arwh ditemaptkan dikalangan orang yg soleh. Al fatihah.

Sumber : slnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *