Keluarga

Pilu, Kanak-kanak Lelaki 3tahun M4ut Rumah Terbak4r.

P0RT DlCKS0N : Seorang kanak-kanak lelaki m.aut selepas diperc.ayai terpera.ngkap dalam kebak.aran di sebuah rumah di Kampung Teluk Peland0k , Batu 12, pagi tadi.

Ma.yat man.gsa yang berusia tiga tahun ditemui dalam timbunan baju di sebuah bilik dipercayai aki.bat le.mas terhi.du asap selepas rumah didiaminya terba.kar.

Ketua Balai B0mba Teluk Kemang, Mohd Kamal Mohd Timar, berkata pihaknya berge.gas ke l0kasi keja.dian sebaik menerima panggilan kecema.san daripada orang awam berhubung keja.dian itu pada kira-kira jam 11.52 pagi.

Katanya, sejurus tiba di l0kasi, pihaknya mendapati rumah jenis separuh kekal berstruktur batu-bata itu sudah 80 peratus terba.kar.

“Ketika keja.dian kami dimak.lumkan ada enam orang dalam rumah termasuk ma.ngsa iaitu ibu, datuk dan nenek serta dua lagi adik-beradik man.gsa, namun kelima-lima mereka berjaya menyela.matkan diri dan tidak perasan man.gsa tiada ketika itu.

“Keluarga tidak dapat menyela.matkan ma.ngsa kerana a.pi semakin ma.rak, menyebabkan mereka tidak dapat masuk ke rumah untuk mencarinya,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohd Kamal berkata, ma.yat ma.ngsa dihantar ke H0spital P0rt Dicks0n untuk be.dah sia.sat dan pu.nca keja.dian serta anggaran keru.gian masih dalam sias.atan.

Katanya, keba.karan berjaya dika.wal pada kira-kira jam 12.20 tengah hari dan 0perasi pemadaman keba.karan ditamatkan pada jam 1.55 tengah hari.

Sumber : news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *