Viral

Pilu, 3 Ber4nak M4ut Kemal4ngan Ker3ta Bert3mbung Ker3ta di Kuala Selang0r.

TIGA bera.nak ma.ut, manakala se0rang krit.ikal selepas terba.bit dalam kema.langan memba.bitkan tiga kende.raan di kilometer 37 Jalan Klang-Teluk Intan, dekat Kuala Selang0r, malam tadi.

Dalam kejad.ian 10.45 malam itu, ma.ngsa, Anni Kholilah, 42 serta dua anak perempuannya, Nurkhalisah Ali Yusri, 24 dan Nur Syafiqah Ali Yusri, 17, masing-masing yang menaiki H0nda City ma.ut di l0kasi kejad.ian.

Pemandu pa.cuan empat Nissan Fr0ntier berusia 40 tahun pula dilap0rkan krit.ikal dan dihantar ke H0spital Tanj0ng Karang (HTK) sementara pemandu kereta Per0dua Viva berusia 24 tahun tidak ced.era.

Ketua P0lis Daerah Kuala Selang0r Superint.endan Ramli Kasa berkata, sia.satan di tempat kejad.ian mend.apati Nurkhalisah yang memandu H0nda City dari arah Tanj0ng Karang menuju ke Pelabuhan Klang.

Katanya, pemandu Nissan Fr0ntier pula memandu dari Klang menghala ke Kuala Selang0r.

“Tiba di l0kasi, Nissan Fr0ntier terba.bit dipercayai masuk ke hal.uan berten.tangan dan berte.mbung dengan H0nda City.

“Kemudian, Per0dua Viva yang berada di belakang H0nda City menge.lak kenderaan yang kemal.angan itu dan mela.nggar bahagian sisi hadapan kanan Nissan Fr0ntier,” katanya, hari ini.

Ramli berkata, kemal.angan mengaki.batkan tiga ma.ngsa di dalam H0nda City itu menin.ggal dunia, manakala pemandu Nissan Frontier berada dalam kea.daan krit.ikal di HTK.

“Semua ma.ngsa dibawa ke HTK dan be.dah sia.sat dijalankan 1.30 pagi hari ini.

“Ke.s disia.sat mengikut S3ksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber : vlral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *