Semasa

“Petang Terakhlr Bermain Dengan Abang” – Kanak-kanak Lelaki 8tahun Dikhuatiri Lem4s Terj4tuh Ke Dalam L0ngkang.

Seremban : Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun dikhu.atiri Ie.mas selepas terj.atuh ke dalam I0ngkang berha.mpiran rumahnya di Flat Cempaka di Seremban 2, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim berkata, dalam keja.dian 4 petang itu, ma.ngsa, Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly dikatakan tergeIi.ncir ke dalam I0ngkang sebelum dihan.yutkan ar.us de.ras.

Beliau berkata, ma.ngsa dikatakan bermain dengan seorang abangnya berusia sembilan tahun dan seorang rakan lain berusia 12 tahun sebelum tergeIi.ncir ke dalam I0ngkang.

“Pada 4.20 petang, sepasukan 10 angg0ta poIis berg.egas ke l0kasi ke.jadian sejurus menerima panggilan kecema.san. Operasi dibantu pasukan b0mba dengan keku.atan 14 angg0ta serta sembilan un.it skuba.

“Ketika keja.dian, kawasan itu hujan lebat. Operasi penc.arian masih dila.kukan dari l0kasi ma.ngsa terj.atuh sehingga ke Taman Ar0wana,” katanya kepada pemberita di l0kasi keja.dian, malam ini.

Beliau berkata, setakat ini ma.ngsa belum diju.mpai dan tiada sebarang petu.njuk serta usaha penc.arian masih dite.ruskan.

Katanya, berdasarkan penilaian b0mba, laluan air dari l0kasi ma.ngsa terj.atuh akan terus ke Mambau.

“Kami akan ter.uskan 0perasi penc.arian sehingga ma.ngsa dite.mui dan mungkin akan disambung semula esok andai ma.ngsa belum dite.mui.

“Selepas itu mungkin kita akan membuat penilaian semula dan akan mema.klumkan perke.mbangan sela.njutnya,” katanya.

 

Sumber : hm / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *