Viral

‘PerjaIanan Terakhlr Se0rang Suami Mencari Rezeki Untuk Keluarga.’ Dij3mput Illahi dalam Kemal4ngan.

Ipoh : Pemandu l0ri tangki ga.s petr0leum cecair (LPG) men1nggal dunia dalam na.has membabitkan lima l0ri di Kilometer 288 Lebuhraya Utara Selatan arah utara, dekat sini, malam tadi.

Mngsa Ahmad American Ahmad Danial yang berasal dari Ipoh Perak memandu lori tangki berkenaan telah mere.mpuh belakang sebuah lori k0ntena.

Assalamualaikum wbt, Innalillahiwainnahirojiun..
‎ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Dengan du.kacitanya dimaklumkan bahawa, Abang saya Ahmad American bin Ahmad Danial telah kem.bali ke rahma.tuIIah pada hari rabu lebih kurang jam 10.15mlm. Al-Fatihah

Jurucakap Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, na.has memba.bitkan lori tangki LPG itu dengan empat lori lain.

Katanya, angg0ta BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Simpang Pulai dengan bantuan Pasukan Khas Bahan Kim.ia Berba.haya (Hazmat) JBPM Perak dari BBP Pasir Puteh dikejarkan ke l0kasi sebaik panggilan diterima jam 10.01 malam.

Beliau berkata, na.has dipercayai memba.bitkan empat mngsa, namun hanya dua daripada sahaja yang dikeluarkan oleh pihak b0mba dari kenderaan yang dinaiki masing-masing.

Pemandu lori tangki LPG terbabit disa.hkan men1nggal dunia di tempat keja.dian, manakala seorang lagi yang berada di lori yang berbeza iaitu lori yang terletak di hadapan sekali, cede.ra pada kaki kanan, katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya lagi, pengesanan keboc0ran yang dibuat oleh pasukan HAZMAT bagaimanapun mendapati tldak berlaku sebarang keb0coran pada tangki LPG terbabit.

Sem0ga keluarga arwh terutama isteri dan anak anak kuat dan tabah yang maha esa lebih sayangkan arwh.

Al fatihah.

Sumber : MT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *