Semasa

Penunggang M0t0sikal M4ut Dir3mpuh 0leh Pemandu M4buk.

KUALA LUMPUR : Se0rang lelaki ma.ut selepas terba.bit dalam kemal.angan dengan sebuah kereta dipa.ndu lelaki disy.aki ma.buk di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara, di sini, awal pagi ini.

Dalam keja.dian jam 1.30 pagi itu, ma.ngsa dikenali sebagai Mohamed Zaili Mohamed berusia 44 tahun dis.ahkan menin.ggal du.nia di l0kasi keja.dian aki.bat ced.era pa.rah di kep.ala.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten K0misi0ner Zulkefly Yahya, berkata kema.langan diperc.ayai berl.aku apabila mot0sikal jenis H0nda EX5 ditun.ggang ma.ngsa dire.mpuh Nissan Grand Livina dipa.ndu sus.pek berusia 21 tahun dari arah belakang.

Katanya, ketika itu, ma.ngsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Antarabangsa, dekat Ampang selepas mengh.antar makanan yang dijual isterinya.

“Aki.bat remp.uhan itu, ma.ngsa terca.mpak ke sebelah kiri ba.hu jalan, manakala mot0sikalnya dise.ret sejauh kira-kira dua kil0meter dari l0kasi keja.dian.

“Sus.pek memberh.entikan kenderaannya di bawah jejantas Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Titiwangsa dekat kawasan itu setelah dita.han 0rang awam.

“Sus.pek kemudian dibawa ke Balai Trafik Jalan Tun H S Lee dan keput.usan sari.ngan ujian mendapati kandu.ngan p0sitif alk0hol dalam perna.fasan lelaki berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Ke.s disi.asat mengikut Sek.syen 44(1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber : wb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *