Semasa

Penunggang M0t0sikal M4ut Aklbat DiglLis L0ri

KUALA LUMPUR : Se0rang penun.ggang ma.ut digi.lis l0ri selepas motosikalnya berge.sel dengan kende.raan itu dalam kemala.ngan selepas susur Plaza T0l Rawang Utara di Lebuhraya Utara Selatan menghala ke Kuala Lumpur, dekat sini, hari ini.

Ma.ngsa, Amirul Azim Abdul Rashid, 26, yang bekerja sebagai jurutera tekn0l0gi maklumat, menin.ggal du.nia di tempat keja.dian.

Ketua Jab.atan Sias.atan dan Penguatkua.saan Trafik Selang0r Supt Azman Shariat berkata ha.sil sias.atan menda.pati sebelum kemala.ngan berl.aku pema.ndu l0ri berkenaan yang berusia 57 tahun sedang dalam perja.lanan dari Rawang menghala ke Shah Alam.

“Dalam keja.dian kira-kira jam 8 pagi itu, lori berkenaan telah melep.asi Plaza T0l Rawang Utara dan pema.ndu l0ri itu yang berada di lor0ng kiri lebuhraya secara tiba-tiba terba.bas ke lor0ng mot0sikal dan berge.sel dengan mot0sikal ditun.ggang ma.ngsa,” katanya kepada Bernama.

“Ma.ngsa mengal.ami kecede.raan pa.rah di baha.gian kep.ala dan ba.dan. Ma.yat ma.ngsa dibawa ke Jab.atan F0rensik H0spital Selayang untuk dibe.dah sia.sat,” katanya.

Azman berkata ke.s ini disia.sat dibawah Sek.syen 41 (1) Ak.ta Penga.ngkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga ma.ngsa. Semoga ku.at dan ta.bah atas kehilangan insan tersayang. Semoga r0hnya dicuc.uri rahmat oleh Allah swt.

Sumber : wb / cn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *