Semasa

Pelajar Tahfiz, Pasangan Suami Isteri Serta Bayl Antara Mangs4 Kej4dian Tanah Runtvh.

PETALING JAYA : Satu keja.dian tanah run.tuh dilap0rkan berl.aku di ba.hu jalan berdekatan Tahfiz Al-Munawarah, Taman Melawati dan Jalan Bunga Anggerik Dataran Ukay, Hulu Kelang, malam tadi.

Ketua P0lis Daerah Ampang Jaya, Asisten K0misi0ner Mohamad Farouk Eshak berkata, satu keluarga memba.bitkan se0rang lelaki, seorang wanita dan seorang ba.yi serta 12 pelajar tahfiz terke.san aki.bat keja.dian berke.naan.

“Kesemua ma.ngsa telah dipind.ahkan ke Dewan Kampung Kemensah.

“Seramai empat angg0ta polis dengan bantuan lima angg0ta b0mba dan Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) turut membuat kaw.alan serta peman.tauan di l0kasi keja.dian,” katanya dalam satu kenyataan.

Tambah Farouk, pih.aknya turut mengambil tind.akan awal dan sedang menyia.sat keja.dian tanah run.tuh melib.atkan Dataran Ukay.

“Selain itu, kita terima lap0ran paras air naik dan meli.mpah di kawasan Kampung Pinggir 3, Lembah Jaya Utara, malam tadi,” ujarnya.

Jelasnya, tiada sebarang penut.upan jalan dibuat dan pihaknya juga mend.apati terdapat laluan di hadapan sebuah pasar raya di Bandar Baru Ampang dinaiki air tetapi masih b0leh dilalui kenderaan.

Sumber : K0NLlNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *