Semasa

PD RM Berltahu Nak Pantav Bekas Pelak0n Sebab AntlVaksln, Tiba2 Ada Sesvatu Terjadi Dekat Faceb0ok Zul Yahya

TELUK INTAN: Polis Perak akan mem.antau Facebook seorang b.ekas pelakon yang dilap.orkan sering membuat kenyataan mengenai f.ahaman ant.ivak.sin C0VID 19.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid, berkata setakat ini, pihaknya tidak menerima la.poran berkaitan t.indakan b.ekas pelakon itu.

“Kita akan melihat perkara ini dan memantau hantaran Facebook serta melakukan s.iasatan. Jika ia mengg.ugat keharm.onian m.asyarakat, t.indakan akan diambil.

“Setakat ini, tiada gerakan ant.ivak.sin dik.esan di Perak tetapi kita tetap melakukan pem.antauan,” katanya selepas Perhimpunan Bulanan Ketua Polis Perak di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hilir Perak di sini, hari ini.

Hantaran Facebook bekas pelakon itu menjadi perbualan netizen kerana dipercayai menolak pr.ogram vaks.inasi kerajaan.

Semalam, media melap.orkan kenyataan Presiden Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan), Datuk Freddie Fernandez yang mena.sihatkan gol.ongan selebriti supaya tidak menyebarkan f.ahaman ant.ivak.sin, sebaliknya memanfaatkan peng.aruh dimiliki untuk membantu kerajaan menggalakkan pengambilan vak.sin bagi meme.rangi pe.nularan C0VID 19.

Sementara itu Mior Faridalathrash berkata setakat ini 76 peratus anggotanya di seluruh negeri menyatakan persetujuan untuk mengambil vak.sin itu yang akan bermula 12 Mac ini secara berperingkat.

“Saya yakin peratusan itu akan meni.ngkat. Kita tidak perolehi 100 peratus kerana pengecualian anggota yang mempunyai a.lahan t.eruk, meny.usukan anak dan h.amil,” katanya.

Tiba Tiba Zul Yahya Kongsi Keratan Berita

Kredit : BHOnline/ZulYahya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *