Dunia

Mungkin Mereka Nak Aku Keluar Islam Sajad Berhasrat Keluar Agama Dengan Sebab Yang Tak L0gik

Baru baru ini, media digemp4rkan dengan kr1t1kan orang ramai terhadap perbuatan seorang ahli perniagaan Malaysia yang dianggap tidak sen0n0h.

Sajat atau nama sebenar Muhammad Sajad tul4r di media sosial dan menjadi perhatian ramai ahli agama yang sudah banyak mengajak orang ramai yang beragama Islam supaya membo1kot dirinya.

Muat naik gambar ‘mengg0da’

Hal ini berlaku apabila Sajat telah memuat naik pelbagai gambar di akaun Instagram miliknya gambar yang mampu meros4kkan akhl4k umat Islam yang lain kerana terlalu s3ksi untuk mata yang memandang.

Meskipun ramai yang sudah banyak menasihati beliau supaya mengubah perangai yang beliau miliki demi kebaikan masyarakat sekeliling daripada terkena b4la bencana daripada Tuhan Yang Maha Esa.

“Baik aku keluar Islam”

Tambahan pula, baru baru ini Sajat memuat naik story beliau di Instagram, Sajat meluahkan rasa sed1h kerana dia menganggap dirinya menjadi cemvh4n orang ramai dan tidak ramai yang sukakan beliau.

Sehinggakan, dia sendiri menulis, “Kalau betul lah agama islam b3nci orang seperti aku, dan aku tak layak berpegang kepada agama islamku..

dan semua orang nak jatuh hukvman terhadapku dengan melandaskan agama yang aku pegang..

mungkin mereka lebih suka aku keluar demi mereka dapat pahala..sedih dan pilu untuk aku luahkan perkara ini..”, luah beliau.

Ramai berpendapat, dia mungkin berasa tertek4n lalu mengeluarkan kenyataan sebegitu kerana dirinya dianggap ditind4s kerana perbuatan yang telah dia lakukan selama ini.

Terdahulu, banyak juga ahli agama yang terdiri dari peserta Pencetus Ummah dan ustaz ustaz yang lain sudah menegurnya beberapa kali namun dia respon positif daripada Sajat meskipun sudah terang lagikan bersuluh perbuatannya itu sangat tidak berpatutan sebagai seorang muslim.

Akhirnya begitulah yang terjadi, Sajat beranggapan jika dirinya sudah tidak menganuti agama yang sudah dianuti ini, maka selesailah segala kec4man yang memb3lenggu dirinya.

Akan tetapi, masih ramai orang diluar sana masih prihatin dan mahu supaya Sajad diberi hidayah daripada Tuhan Yang Maha Pemberi Hidayah supaya beliau terus berubah menjadi yang terbaik.

Meskipun sebegitu, Sajad masih mahukan doa semua supaya dia mendapat nur cahaya ke arah yang lebih baik.

Moga moga ada satu jalan penyelesaian yang cukup bernas sehingga hal yang asyik diulang sama ini sudah pupus dan hilang begitu sahaja.

Apa pendapat anda?

Ha dah baca, jangan lupa komen yang baik baik sahaja!

Sumber : Instagram / rotikayarimbabara

Antaranya lagi

Kisah Sayu Remaja Dijemput ilahi Ketika Dalam Perjalanan Jadi Imam Dan Mengajar Al Quran

Jodoh, rezeki, ajal dan m4ut telah ditetapkan Allah SWT semenjak kita masih berada di dalam rahim ibu lagi. Sebagai muslim, kita hendaklah berserah dan percaya kepada takdir yang telah ditetapkan ini.

Seperti perkongsian seorang pengguna Facebook,Nordiah memaklumkan bahawa anak lelakinya iaitu Muammar Ashraf Bin Ahmad Faizuli telah jemput Ilahi selepas terlibat dalam kem4langan jalan raya.

Lebih mervntun hati apabila Allahy4rham pada ketika itu dalam perjalanan menjadi imam dan mengajar al-Quran.

Perg1nya seorang anak yang berbakti

Sebelum ini, ibu Allahy4rham iaitu Nordiah menerusi akaun Facebook miliknya ada memaklumkan bahawa anak lelakinya itu telah terlibat dalam satu kem4langan jalan raya.

Berikutan daripada ins1den itu, Allahy4rham kemudian dimasukkan ke hospital kerana mengalami keced3raan s3rius pada bahagian otak.

Menerusi perkongsian terbaru Nordiah di Facebook, dia memaklumkan bahawa anak lelakinya itu telah dij3mput Ilahi pada 10 Julai 2020.

Wanita ini sempat meluahkan rasa s3dih dan dalam masa yang sama dia bersyukur dan berbangga kerana memiliki seorang anak yang sangat bertanggungjawab serta berbakti kepada keluarga.

Al-fatihah buat anak ummi. Amar adalah anak syurga ummi abah. Amar anak yang baik, adik dan abang yang baik. Ummi abah bangga dapat anak seperti Amar.

Disaat-saat akh1r Amar, Amar banyak berbakti kepada ummi abah. Banyak khidmat dengan keluarga. Allahhuakhbar. syurga tempat Mu. Muammar Ashraf, ummi rindu nak dengar suara gur4uan mu dengan adik-adik.

Peng4khiran yang dic3mburui

Sementara itu, seorang pengguna Facebook iaitu Muhamad Iqbal Maharani turut berkongsi rasa duk4 atas pem3rgian Allahy4rham walaupun mereka tidak pernah mengenali antara satu sama lain apatah lagi bersua muka.

Menurut individu ini, pengakhiran Allahy4rham amat dic3mburui ramai kerana dijemput Ilahi pada hari Jumaat ditambah pula dengan segala kebaikan yang dilakukannya sebelum ini.

‘Rehat di taman syurga’

Sempat hadiahkan telefon dekat adik

Mat1kan suis mesin sokong4n h4yat

‘Terlalu banyak petanda baik’

Mereka turut mendoakan agar roh Muammar Ashraf bin Ahmad Faizul berada dalam kalangan hamba Allah yang beriman dan khusnul khatimah menjadi miliknya.

Sumber : 0hbulan / mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *