Semasa

MuhyiddinYassin dlsyakl punyai kompl0t rahsla dengan Anwar Ibrahim. Pemimpin UMNO

Satu artikel telah dibuat oleh bl0gger Pakatan Harapan yang mengatakan bahawa Pemimpin UM NO mengesyakl bahawa Muhyiddin mempunyai rahsla dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Baca penuh di MHdaily. net

Sebelum ini, Free Malaysia Today ada melaporkan bahawa bekas timbalan menteri dalam negeri, Nur Jazlan Mohamed meminta agar UM NO berkeras dengan BERSATU dalam rundingan kerusi Parlimen yang akan ditandingi pada PRU akan datang.

Menurut Jazlan, UM NO sepatutnya memberikan BERSATU 15 kerusi sahaja sebagai respon bagi mengulas laporan PPBM yang mahukan 50 kerusi.

Menurut Jazlan lagi, BERSATU harus sedar bahawa mereka tidak mempunyai sokongan yang kuat di akar umno bagi membolehkan mereka membentuk kerajan tanpa sokongan UM NO.

“Tan Sri Muhyiddin Yassin naik sebagai Perdana Menteri kerana beliau mempunyai sokongan UM NO”

Jadi saya berharap agar UM NO dapat berkeras dalam rundingan agihan kerusi Pilihan raya. UM NO antara sebab mengapa kumpulan Muhyiddin dan partinya dapat menggantikan kerajaan Pakatan Harapan pada Februari yang lalu.

Tambah Jazlan lagi, tidak mustahil bahawa Muhyiddin dan Dr Mahathir Mohamad yang akan mengetuai kumpulan lain dalam PP BM ada suatu persetujuan yang menguntungkan parti mereka tidak kira gabungan mana yang menang PRU.

“Sekiranya PN menang, Muhyiddin jadi Perdana Menteri dan kalau PH menang, Mahathir akan jadi Perdana Mentri. Jadi kita tidak boleh terperangkap dengan memberikan 50 kerusi kepada PPBM”

Secara tidak langsung ini bakal memaksa Parti Keadilan Rakyat meninggalkan P H, akan menyebabkan DA P sedar yang ia juga semakin lemah memandangkan masyarakat Clna menolak merena kerana menyokong Mahathir sebagai pemimpin P H.

Nur Jazlan turut mendakwa bahawa beliau mengesyaki bahawa Muhyiddin mempunya rundingan rahsia dengan Presiden PKR, Anwar Ibrahim bagi meyakinkan beliau agar meninggalkan P H selepas gagal menjadi calon Perdana Mentri gabungan tersebut.

Sumber: mh daily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *