Semasa

Memilukan, lsteri Sempat Menyambut Ulang Tahun Perkahwinan 5 hari Sebelum Dijemput llahi.

Hulu Terengganu : Perme.rgian meng.ejut ibu kepada 4 cahaya mata ini mengu.ndang pi.Iu keluarga serta insan insan yang mengenali arw4h terutama kakita.ngan Politeknik Hulu Terengganu tempat arw4h bertugas.

Tidak disa.ngka arw4h dijem.put llahi diperjalanan pulang dari tempat kerjanya. 5 hari yang lalu arw4h baru menyambut ulang tahun perkahwinan dan menyambut hari lahir putri b0ngsunya bersama suami tersayang Mohd Rizuan.

Menurut p0rtal akhbar K0sm0, se0rang pembantu tadbir Politeknik Hulu Terengganu (PHT) m4ut setelah kereta Per0dua Viva yang dipa.ndunya berte.mbung dengan kereta Pr0ton Pers0na dinaiki pasangan suami isteri warga em4s di Kilometer 15, Jalan Gaung-Kuala Ping Teris berha.mpiran Dewan Sivik Tengkawang di sini hari ini.

Dalam keja.dian kira-kira 5.15 petang itu, ma.ngsa, Siti Baizura Mat Hussin, 34, ma.ut di l0kasi keja.dian aki.bat kecede.raan pa.rah di bahagian kep4la dan beberapa bahagian ba.dan manakala Ab. Khalil Mat Nor, 66, dan Hasnah Abdullah,65, pula cuma cede.ra ringan.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu keja.dian, Siti Baizura dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Jalan Pusara, Kuala Berang di sini.

Ab Khalil dan isteri pula sedang menuju ke arah Sungai Tong, Setiu dari rumah mereka di Felda Jerangau Barat, Ajil di sini.

Sebaik tiba di l0kasi keja.dian, kereta Per0dua Viva dipandu Siti Baizura dikatakan tiba-tiba hiIa.ng kaw.aIan sewaktu melalui kawasan berselek0h sebelum terba.bas memasuki laluan bertenta.ngan, katanya di sini semalam.

Tambah beliau, lmpak daripada kemala.ngan itu menyebabkan kedua-dua kereta re.muk te.ruk.

May.at Siti Baizura yang juga ibu kepada empat anak telah dihantar ke Unit F0rensik H0spital Hulu Terengganu di sini untuk dibed4h sia.sat.

Ab Khalil dan Hasnah yang ced.era ringan pula dihantar ke un.it kece.masan h0spital sama untuk mene.rima raw.atan, katanya.

Semoga suami arw4h En Rizuan Zakaria ta.bah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h isterinya.

Al fatihah.

Sumber : k0sm0, mt / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *