Semasa

Memilukan, Lelaki 0KU M4ut Terj4tuh Sebelum Dilangg4r L0ri.

BERUAS : Seorang lelaki 0rang keIainan upaya (0KU) yang selalu berdiri di pengha.dang jalan persimpa.ngan lampu isyarat di pekan Pantai Remis ma.ut diIan.ggar I0ri pagi tadi.

Difahamkan ma.ngsa, Mohd. Fadil Kamarudin,45, atau nama panggilannya, Ceni, sering berdiri di l0kasi tersebut pada masa tertentu.

Pengguna kenderaan yang bersimpati dengan lelaki ku.rang siu.man itu biasanya akan menghuIurkan wang kepadanya apabila berhe.nti ketika lampu isyarat berwarna me.rah.

Ketua PoIis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi berkata, keja.dian berla.ku di persimpa.ngan lampu isyarat dekat premis Public Bank kira-kira jam 9.45 pagi.

“Sias.atan awal di tempat keja.dian menda.pati kemaIa.ngan berla.ku apabila ma.ngsa yang berada pada batu pengha.dang jalan dipercayai tergeIi.ncir dan ja.tuh ke atas jalan.

“SeIepas itu, ba.dan ma.ngsa terkena tayar beIakang sebuah Iori menyebabkannya ced.era pada bahagian kep.aIa dan ma.ut di tempat keja.dian,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurut Nor Omar, pemandu l0ri berusia 39 tahun tidak menga.Iami kecede.raan manakala pejaIan ka.ki dipercayai kur.ang siu.man.

Jelas beliau, k.es itu disia.sat di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam t4kziah. Al fatihah buat Pakcik Ceni penghuni syurga.

Sumber : k0sm0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *