Semasa

Memilukan, Dua Penunggang M0t0sikal M4ut Bert3mbung Aklbat Salah Se0rang Menunggang Secara Law4n Arus.

JOHOR BAHRU : Dua penun.ggang ma.ut seIepas mot0sikal yang ditun.ggang masing-masing berte.mbung aki.bat saIah seorang daripada mereka menun.ggang secara mela.wan ar.us di KM14.3 Laluan Kedua Malaysia-Singapura (Linkedua) arah utara, di sini pada Ahad.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Iskandar Puteri DSP M.Kumaresan berkata pihaknya menerima Iap0ran kemaIa.ngan itu pada 7.50 pagi dengan kedua-dua ma.ngsa ma.ut ditempat keja.dian aki.bat cede.ra pa.rah di kepa.la.

“Ma.ngsa adalah Muhammad Nazri Abdullah, 23, yang berasal dari Kampung Rahmat, Rantau Panjang Kelantan dan Mohammad Hisham Mohd Kassan, 29, dari Taman Rinting, Masai, di sini.

Kedua-dua mereka bekerja di Pela.buhan Tanjung Pelepas, Gelang Pa.tah,” katanya menerusi satu kenyataan di sini pada Ahad.

Kumaresan berkata kemaIa.ngan dipercayai berpu.nca dari Muhammad Nazri yang menun.ggang mot0sikal jenis Yamaha 125 secara mela.wan ar.us dari arah Senai menuju ke Gelang Pa.tah.

Beliau berkata ia menyebabkan mot0sikal itu bertem.bung dengan mot0sikal jenis H0nda ditun.ggang Mohammad Hisham dari arah bertenta.ngan.

“Ma.yat kedua-duanya dihantar ke H0spital Kulai untuk be.dah sia.sat. Sias.atan awal mendapati ker0sakan kedua-dua mot0sikal itu te.ruk pada bahagian hadapan,” katanya.

Menurut Kumaresan, cuaca baik ketika kemaIa.ngan berIa.ku dan laluan tiga Ior0ng itu juga tidak terdapat sebarang kekeliruan tanda jalan.

Kes disia.sat lanjut mengikut Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Sumber : m star / bern4ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *