Keluarga

Memilukan, Bayl Lelaki 3bulan Ced3ra Did3ra Pengasuh.

ISKANDAR PUTERI : Seorang ba.yi lelaki berusia tiga bulan menga.Iami penda.rahan pada bahagian 0tak dan kep.aIa disya.ki dide.ra pengasuh di sebuah pangsapuri di GeIang Pa.tah di sini.

Keja.dian disedari lbu ma.ngsa, Farah Akila Ibrahim, 31, pada jam 9.30 malam, selepas suaminya mengambil anak mereka dari rumah pengasuh.

Menurut Farah Akila, suaminya mendapati anak b0ngsu tiga beradik itu Ie.mah 20 minit kemudian selepas ma.ngsa bangun tldur.

“Keadaannya Iem.bik, matanya memandang ke atas dan ke kanan seperti nya.wa-nya.wa ikan.

“Semasa menghantar anak ke rumah pengasuh dia si.hat dan ceria,” katanya ketika dihubungi K0sm0 di sini hari ini.

Pasangan itu kemudian membawa ba.yi mereka ke sebuah h0spital swasta untuk mendapatkan rawa.tan sebelum d0kt0r menges.ahkan terdapat penda.rahan di kep.aIa ba.yi tersebut.

Jelas Farah Akila, anaknya dirujuk ke H0spital Sultanah Aminah (HSA) dan menerima rawa.tan selama 11 hari di sana.

“Syukur anak saya tldak ced.era pa.rah cuma ada sedikit penda.rahan pada 0tak dan kepa.Ia. Kini keadaannya sudah semakin baik, namun trau.ma,”katanya.

Farah Akila berkata, dia menghantar ba.yinya itu selepas habis berpan.tang ke rumah pengasuh yang berdekatan dengan rest0ran miliknya di kawasan sama.

Jelasnya, dia dan suaminya ada bertanyakan kepada pengasuh itu mengenai keadaan anaknya.

Susulan keja.dian itu, Farah Akila membuat Iap0ran di BaIai P0Iis Bukit Indah.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Dzulkhairi Mukhtar menges.ahkan keja.dian itu dan memberitahu, ke.s masih dalam sias.atan.

 

Sumber : K0NLlNE / db0ngk4r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *