Jenayah

Larikan F0rd Ranger Sebelum Kemal4ngan, Tiga M4ut Dengan Dua Daripadanya Rentvng.

Tumpat: Na.has yang menyeb.abkan tiga m.aut termasuk dua ren.tung di Jalan Wakaf Bharu-Palekbang, di sini, awal pagi hari ini dipercayai berkait dengan ke.s sa.mun.

Ketua Polis Daerah Tumpat, Superintendan Mohd Azmir Damiri berkata, sebelum kemala.ngan, tiga ma.ngsa itu termasuk se0rang lagi individu menaiki kenderaan utiliti sukan (SUV) Honda HRV ke sebuah rumah di Kampung Sungai Pinang.

“Pemilik rumah terse.dar sebaik mendengar bunyi kenderaan dihi.dupkan dan sebaik membuka pintu dia terna.mpak se0rang lelaki berada dalam kenderaan pacuan empat r0da F0rd Ranger miliknya.

“Pada masa sama, se0rang lagi penu.mpang Honda HRV keluar dan meli.baskan sen.jata ta.jam ke arah pemilik kenderaan berkenaan,” katanya ketika dite.mui di pejabatnya di sini, hari ini.

Mohd Azmir berkata, kenderaan pacuan empat r0da berkenaan berjaya dila.rikan dan pemiliknya berti.ndak meng.ejar empat lelaki yang menaiki dua kenderaan itu dengan kereta BMW miliknya.

Katanya, sebaik tiba di l0kasi keja.dian iaitu di Kampung M0rak, Honda HRV yang dinaiki tiga indi.vidu berkenaan terba.bas sebelum terba.kar dan meng0rbankan semua penu.mpang.

“Bagaimanapun pengadu tidak menge.ndahkan keja.dian itu dan terus menge.jar F0rd Ranger miliknya yang dipandu seorang lelaki.

“Sebaik tiba di Kubang Kerian, Kota Bharu iaitu kira-kira 18 kilometer jarak menge.jar, kenderaan pacuan empat roda itu terba.bas manakala pemandunya mela.rikan diri dan kami sedang menge.san lelaki itu untuk membantu sias.atan,” katanya.

Mohd Azmir berkata, tiga ma.ngsa yang maut dibawa ke H0spital Tumpat untuk be.dah sia.sat, selain mengenal pasti iden.titi dua indi.vidu yang ren.tung.

“Kami sedang menjalankan sias.atan lanjut bagi mengetahui m0tif sebenar keja.dian.

“Ke.s disia.sat mengikut Sek.syen 395/397 dan Sek.syen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sumber : hm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *